Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit moet je weten over Red Notice deel 2 en 3

Films | 6 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Het stervehikel Red Notice is de duurste en best bekeken Netflix-film tot op heden. De avontuurlijke actiefilm kostte een duizelingwekkende 200 miljoen dollar, maar blijkbaar werd er door Netflix toch nog aan verdiend, want de streamingdienst wil verder met de formule. Dit is wat we weten over de geplande vervolgen van Red Notice.

Op het einde van de actiefilm Red Notice met Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds lijkt het trio van plan zijn slag te slaan in museum het Louvre in Parijs. Helaas begint dan de aftiteling, maar de suggestie is duidelijk: het zou zomaar kunnen dat de kunstdieven terugkeren in een vervolg. Inmiddels is uitgelekt dat Netflix werkt aan niet één, maar twee vervolgen.

Waar gaat de eerste Red Notice over?

In Red Notice jaagt FBI-agent John Hartley (Dwayne Johnson) op kunstdief Nolan Booth (Ryan Reynolds). Booth heeft namelijk een duur gouden ei gestolen dat lang geleden nog van Cleopatra is geweest. Maar net als Hartley Booth te pakken heeft, worden ze beiden afgetroefd door een andere kunstdief: Sarah Black, die schuilgaat onder de naam The Bishop (Gal Gadot). Hartley en Booth moeten samenwerken om The Bishop in de kladden te grijpen, en dat gaat gepaard met veel krankzinnige avonturen. Enkele plottwists later beleeft de film zijn finale, en daarna zien we nog een scène waarin Hartley, Booth en Black noodgedwongen de handen ineenslaan voor een volgende klus.

Was Red Notice een succes?

Het is altijd lastig om te zeggen of een Netflix-productie een succes is of niet, omdat het erg ondoorzichtig is of een film of serie de streamingdienst extra inkomsten oplevert. Als een film uitsluitend wordt bekeken door bestaande abonnees die toch al zouden betalen, levert een film niets op. Een titel moet dus extra abonnees aantrekken en liefst zo lang mogelijk vasthouden voordat ze weer opzeggen. Voor Red Notice werd geschat dat hij onder Netflix-abonnees 200 miljoen kijkuren moest opleveren om succesvol te zijn.

De eerste Red Notice-film verzamelde in de eerste vier weken na de release 365 miljoen kijkuren, dus dat zou inderdaad betekenen dat het een enorm succesvolle titel is. Ook wel logisch, want als de film was geflopt zou Netflix geen vervolg maken. Eerder schrapte de dienst de plannen voor vervolgen op Six Underground toen de film teleurstellende resultaten boekte.

Commercieel was Red Notice dus een succes, maar bij de recensenten viel hij niet erg in de smaak. Op Metacritic scoort de film 37 uit 100, wat wordt bevestigd door de 37% van Rotten Tomatoes. De score van het publiek is daar echter 92%, en dat is voor Netflix natuurlijk een stuk relevanter. De film hoeft tenslotte geen Oscars in de wacht te slepen.

Lees ook: Checken of Skippen: de dure actiefilm Red Notice op Netflix

Wat weten we over de vervolgen van Red Notice?

Netflix heeft besloten de twee vervolgen achter elkaar te filmen. De reden dat er niet één, maar meteen twee vervolgen op Red Notice worden gemaakt is simpel: dat is namelijk aanzienlijk goedkoper dan twee keer het hele productieproces te moeten opstarten. Bij het 'back-to-back' schieten van twee films is de studioruimte al gehuurd en zijn alle acteurs en crewleden al op locatie. Deze manier om de kosten te drukken wordt al sinds de jaren dertig gebruikt. Recenter werden onder meer de vervolgen op Back to the Future, de laatste twee Avengers-films en de slotstukken van de Harry Potter en Hunger Games-series back-to-back geschoten.

Wie keren er terug in de vervolgen van Red Notice?

Volgens de eerste berichten zien we Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds alle drie terug in de vervolgfilms, wat ons ook absoluut noodzakelijk lijkt om de films te laten slagen. Regisseur en scenarist Rawson Marshall Thurber, die aan het eerste deel zo'n tien miljoen dollar overhield, schrijft en regisseert ook de vervolgen. Nu we de drie hoofdpersonages beter kennen, is er in deel twee en drie ook plek voor extra sterren, bijvoorbeeld in schurkenrollen. Over de casting zijn verder nog geen details bekend. 

Wanneer kunnen we kijken naar Red Notice 2?

Voor de films is nog geen releasedatum bekendgemaakt. De scenario's worden nog geschreven en moeten natuurlijk klaar zijn voordat de productie dan beginnen, wat hopelijk begin 2023 zal zijn. Omdat de twee films achter elkaar worden opgenomen is de productieperiode langer dan normaal, en daarna moet de hele film nog in elkaar worden gezet en voorzien van (waarschijnlijk aanzienlijk wat) special effects. Als alles voorspoedig gaat, kan Red Notice 2 eind 2023 klaar zijn.

Hoe lang Netflix vervolgens wil wachten voordat deel drie verschijnt is niet te zeggen: dat zal behalve door de mensen van de productie ook gedicteerd worden door de marketingmachine van de streamingdienst.