Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Trailer: nieuwe verfilming van Rebecca komt naar Netflix

Films | 8 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Het boek werd miljoenen keren verkocht en inspireerde Alfred Hitchcock tot het maken van een van zijn beste films. Tachtig jaar later wordt Rebecca opnieuw verfilmd: voor Netflix.

In Rebecca maakt de jonge Amerikaans Rebecca in Monte Carlo kennis met de rijke, wat oudere Engelse weduwnaar Maxim de Winter. Ze trekt bij hem in op het prachtige landgoed Manderley. Daar maakt ze kennis met het ijzige hoofd van de huishouding Mrs. Danvers en stuit ze op een duister geheim.

Daphne du Maurier

Het spannende boek werd in 1938 geschreven door Daphne du Maurier, die zich liet inspireren door de klassieker Jane Eyre van Charlotte Brontë. Twee jaar later werd de Hitchcock-verfilming van het boek bekroond met de Oscar voor beste film.

Lily James

In de nieuwe Netflix-verfilming wordt de titelrol gespeeld door Lily James (Yesterday). In de rol van Maxim de Winter zie je Armie Hammer (Call me by your name) en voor het belangrijke personage van Mrs. Danvers werd Kristin Scott Thomas (Four weddings and a funeral) gestrikt.

Ben Wheatley 

Engelsman Ben Wheatley neemt de regie voor zijn rekening. Je kunt hem kennen als de maker van de sf-film High-rise en de komische actieknaller Free Fire, waar Armie Hammer ook al in te zien was. De trailer geeft je alvast een voorproefje van Rebecca, die op 21 oktober op Netflix verschijnt.