Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Trailer: Sydney Sweeney speelt hoofdrol in waargebeurde dramafilm Reality

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Warner Bros. Discovery
©
Foto: Warner Bros. Discovery

In 2016 lekte vertaler Reality Winner een geheim rapport over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Hierdoor werd ze zelf het onderwerp van een FBI-onderzoek. Haar verhoor werd bewerkt tot de film Reality. Dit drama met een hoofdrol voor Sydney Sweeney (Euphoria) zie je in mei op HBO Max.

In 2016 werkte Reality Winner als vertaler voor een firma die opdrachten uitvoerde voor de geheime dienst NSA. Hierbij stuitte ze op een geheim document over Russische beïnvloeding van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Omdat ze dacht dat het Amerikaanse publiek hierover opzettelijk in het duister werd gehouden, stuurde ze het document door naar de website The Intercept, die het publiceerde. Daarmee riep Winner een hoop onheil over zich af.

Reality

Op 3 juni 2017 werd Reality Winner door de FBI gearresteerd en ondervraagd. Het verslag van deze ondervraging werd door Tina Satter woord voor woord gebruikt als basis voor een toneelstuk. Voor HBO bewerkte Satter dit stuk tot scenario voor een film die ze zelf regisseerde. In die film, Reality, wordt de rol van Reality Winner gespeeld door Sydney Sweeney. Deze actrice heeft daarmee opnieuw een mooie rol te pakken bij HBO, na haar steroptredens als Cassie in Euphoria en de nare tiener Olivia in het eerste seizoen van The White Lotus.

Datum en trailer

In Amerika verschijnt Reality op 29 mei op de 'nieuwe' streamingdienst Max, wat waarschijnlijk betekent dat we hem in Nederland een dag later op HBO Max kunnen zien.