Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Oscar-kandidaat Promising Young Woman volgende week op Amazon Prime

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

Promising Young Woman met Carey Mulligan in de hoofdrol zou in de bioscoop verschijnen, maar gaat in plaats daarvan rechtstreeks naar de streamingdienst Amazon Prime Video. De film is genomineerd voor 5 Oscars!

Het drama is ook niet genomineerd voor de minste categorieën, het doet o.a. mee voor Beste Film, Beste Actrice en Beste Regisseur. Een BAFTA-Award voor Beste Britse Film is al binnen.

Verkrachting! 

De meeste Oscar genomineerde films, zijn nogal deprimerend, maar in Promising Young Woman valt er ook nog wat te lachen, al zou je dat niet zeggen bij het horen van de inhoud. Carey Mulligan speelt Cassie, een jonge vrouw met -zoals de titel al zegt- een veelbelovende toekomst. Dat verandert wanneer haar beste vriendin Nina bruut wordt verkracht door een studiegenoot terwijl veel mensen toekijken. Dat voorval heeft ook Cassie's leven behoorlijk veranderd. 

Wraak

Wanneer ze een van haar oud-studiegenoten tegenkomt, besluit ze wraak te nemen op alle mannen die bij de verkrachting van Nina aanwezig waren. Het gaat hier dus om een echte wraakfilm met veel zwarte humor. 

Promising Young Woman staat vanaf 26 april op Amazon Prime Video.