Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Turbo Review: de arthouse-western The Power of the Dog op Netflix

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Regisseur Jane Campion (The Piano) maakt met haar eerste film in twaalf jaar een indrukwekkende comeback. The Power of the Dog is een broeierig westerndrama waarin onder het oppervlak van alles aan de hand is, maar weinig wordt uitgesproken.

Het verhaal

The Power of the Dog is gebaseerd op een boek van Thomas Savage en speelt zich af in het Montana van 1925. De gebroeders Burbank verschillen als dag en nacht. George (Jesse Plemons) is zachtaardig, Phil (Benedict Cumberbatch) is hooghartig en stug. Als George trouwt met weduwe Rose Gordon (Kirsten Dunst), komt zij met haar zoon op de ranch wonen. Phil heeft nogal moeite met Rose en haar weinig mannelijke tiener Peter (een waanzinnig goede rol van Kodi Smit-McPhee).

Lees hier meer over het verhaal en de acteurs van The Power of the Dog

Indrukwekkend: Kodi Smit-McPhee in The Power of the Dog

Conclusie

Deze nieuwe Netflix-western is overduidelijk Oscarmateriaal. Prachtig geschoten, briljant geacteerd en met een verhaal vol thema's waarin recensenten zich lekker kunnen vastbijten. Of de film ook iets voor jou is hangt een beetje af van je smaak, want The Power of the Dog is een echte arthousefilm met weinig vaart of actie. Ook wordt het einde niet voor je uitgespeld, dus je moet als kijker bereid zijn om een beetje na te denken.

Opmerkelijk

Jonny Greenwood van de band Radiohead maakte opnieuw een meesterlijke soundtrack, die deze film naar een nog hoger plan tilt. Omdat Greenwood dit jaar ook al de geweldige filmmuziek voor Spencer afleverde, lijkt het ons heel waarschijnlijk dat hij voor één van de twee films een Oscar in de wacht sleept.

Score

4 sterren uit 5

Checken of skippen?

Checken

The Power of the Dog

Western | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie