Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuwe Pixar-film Soul direct naar Disney Plus

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Pixar
©
Foto: Pixar

De allernieuwste Pixar-film Soul zou in november in bioscopen te zien zijn, maar in plaats daarvan laat Disney de film rond kerst in première gaan op de streamingdienst Disney+.

In de Verenigde Staten zijn veel bioscopen gesloten en in Europa mogen er maar weinig mensen tegelijk in een zaal. Daarom is het lucratiever voor Disney om mensen thuis te laten kijken. Disney+ heeft wereldwijd 60 miljoen abonnees, dus dat zijn er een boel meer dan nu naar de bioscoop kunnen komen. 

Geld

Soul volgt daarmee het pads van Artemis Fowl en Mulan. Voor die laatste film moest er flink in de buidel worden getast door Disney+ abonnees. Hier in Nederland konden fans de film voor 22 euro zien. Of Soul ook zoveel gaat kosten, is nog niet bekend. 

Familiefilm

Soul is een echte familiefilm en gaat over een muziekleraar (met de stem van Jamie Foxx) op een middelbare school die een ongeluk krijgt waardoor zijn ziel wordt gescheiden van zijn hoofd. Hij komt in een tussenwereld terecht waar hij met een andere ziel (Tina Fey) probeert terug te komen op aarde.