Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De ontroerende nieuwe Pixar-film Luca staat nu op Disney Plus

Films | 5 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Pixar leverde in het verleden al prachtige animatiefilms af en Luca is er weer zo eentje. Je kunt 'm vanaf nu bekijken op Disney+.

Luca gaat gaat over een jong zeemonster dat opgroeit op de boerderij van zijn ouders. Luca weet niks van de wereld boven hem, behalve dan wat zijn ouders hem vertellen en dat is niet erg positief. Ondanks is Luca heel nieuwsgierig naar de mensenwereld.  

Een Vespa

Op een dag ontmoet hij een medemonster genaamd Alberto en besluiten ze samen de wereld te verkennen. Voordeel is dat deze zeemonsters het lichaam van een mens krijgen zodra ze voet aan wal zetten, dus opvallen doen ze niet. Luca en Alberto dromen van een Vespa en ze besluiten mee te doen aan een triatlon zodat ze met het prijzengeld een Vespa kunnen kopen om hun vrijheid tegemoet te rijden. 

En is Luca ook leuk? Lees ook onze Turbo Review!

Geen regen

Tijdens het trainen voor de triatlon verdiepen de verlegen Luca en de brutale Alberto zich in allerlei mensengewoonten zoals fietsen en pasta eten. Ze moeten alleen hopen dat het niet gaat regenen want dan veranderen ze weer in zeemonsters. 

Luca

Animatie | film | 2021

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie