Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Trailer: klassieker in nieuw jasje met Peter Pan & Wendy op Disney+

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Hoogstwaarschijnlijk ken je de klassieke Disney-tekenfilm Peter Pan uit 1953. Deze maand presenteert Disney+ een nieuwe versie van het verhaal in de live action-film Peter Pan & Wendy. Vandaag kreeg de film een trailer.

Peter Pan & Wendy is gebaseerd op het beroemde boek van J. M. Barrie en volgt in grote lijnen het verhaal van de animatieversie. Eerdere pogingen om het verhaal te moderniseren waren niet altijd even geslaagd. Zelfs Steven Spielberg maakte in 1991 een uitglijder met de film Hook, en Peter Pan uit 2003 en Joe Wrights Pan uit 2015 kun je ook gerust overslaan.

Peter Pan & Wendy

De nieuwste versie van het verhaal werd geregisseerd door David Lowery, bekend van de bejubelde Disney-remake Pete's Dragon en het geniale The Green Knight. Voor de titelrollen koos hij de relatief onbekende acteurs Alexander Molony en Ever Anderson, maar voor kapitein Haak wist hij Jude Law te strikken. De acteur die ook Dumbledore vertolkt in de Fantastic Beasts-films lijkt ons een voortreffelijke keuze. 

Datum en trailer

Peter Pan & Wendy staat al op 28 april op Disney+, dus dat duurt helemaal niet meer zo lang. In onderstaande trailer kun je zelf zien dat de special effects er geweldig uitzien.

Peter Pan & Wendy

Avontuur | film | 2023

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie