Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Papa is Verslaafd: het levensverhaal van verslavingsdeskundige Maarten Dammers op Videoland

Films | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Videoland
©
Foto: Videoland

Maarten Dammers is verslavingsdeskundige van het RTL 4-programma Verslaafd! In de documentaire Papa is Verslaafd doet hij het verhaal van zijn 40! jaar durende verslaving. De docu staat vanaf vandaag op Videoland.

Maarten Dammers is niet zomaar een deskundige op het gebied van verslaving, hij was 40 jaar zelf verslaafd aan drugs en alcohol. Wat doet dat met een verslaafde en wat voor impact heeft dat op zijn omgeving?

Verkeerde keuzes

In Papa is Verslaafd vertelt Maarten Dammers over zijn verslaving, schrijnende familieleven, verkeerde keuzes en hoe hij zijn leven uiteindelijk wist om te keren. Maartens huidige vrouw, kinderen en stiefkinderen komen ook aan het woord in de documentaire en vertellen openhartig over hoe het voor hen was. 

Peter van der Vorst

Maarten Dammers: “Deze documentaire was een idee van Peter van der Vorst. Ik dacht; wie zit daar nou op te wachten? Tegelijkertijd weet ik – door jarenlange ervaring – dat ‘mijn verhaal’ staat voor het leven of overleven van honderdduizenden gezinnen in Nederland. De ernst is ongekend groot en het verdriet van al die dierbaren is zo intens dat we besloten hebben het te doen als een ‘boodschap van hoop’.