Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Ademloos spannend: de sf-thriller Oxygene op Netflix

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix presenteerde de trailer voor de claustrofobische sf-thriller Oxygène die binnenkort in première gaat. In een dichte cabine voert de hoofdpersoon een benauwd gevecht tegen de tijd.

Als Elizabeth bij kennis komt, bevindt ze zich een een afgesloten cryokamer en kan ze zich niet herinneren hoe ze daar is beland. Ze moet uitvinden wat er aan de hand is om te ontsnappen voordat haar zuurstof op is.

Oxygène 

Een cryokamer is een cabine die wordt gebruikt voor medische behandelingen bij heel lage temperaturen. Waarschijnlijk heeft het beroep van Elizabeth (Mélanie Laurent) - die wetenschapper is - iets te maken met haar benarde situatie. Met behulp van de spraakgestuurde computer MILO graaft ze in haar geheugen. Zo puzzelt ze stukjes bij elkaar waarvan ze hoopt dat ze een uitweg bieden.

Alexandre Aja

De Franse film Oxygène werd geregisseerd door Alexandre Aja, die zijn sporen verdiende in het horrorgenre. In Frankrijk maakte hij het uiterst akelige Haute tension, waarna hij in Hollywood aan de slag mocht met een remake van The Hills Have Eyes, het griezelige Mirrors en de komische horrorfilm Piranha 3D. Zijn vorige film was de spannende film Crawl, ook al een film om het benauwd van te krijgen.

Première

Vanaf 12 mei kun je Oxygène zien op Netflix. De spannende trailer kun je nu al hier al bekijken. Vergeet niet te blijven ademen!