Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze films mag je dit weekeinde niet missen!

Films | 1 maand geleden | Jacob-Jan van de Groep

Klaar met je werk en andere verplichtingen? Mooi! Computer uit en installeer je op de bank. Het wordt koud de komende dagen dus de ideale omstandigheid om te genieten van een film. Wij zetten de beste filmtips voor het Sinterklaasweekeinde voor je op een rij.

TV

Green Book (2018) 

Oscarwinnaar Green Book vertelt het waargebeurde verhaal van de vriendschap tussen een Afro-Amerikaanse pianist en zijn witte, aanvankelijk racistische chauffeur. Voormalig uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) gaat in 1962 aan de slag voor concertpianist Don Shirley (Mahershala Ali). Aanvankelijk moet de racistische Tony niets van zijn baas hebben, en dat gevoel is wederzijds. Hoe meer tijd de twee samen doorbrengen, hoe meer ze zien dat de grote verschillen tussen hen een vriendschap niet in de weg hoeven te staan. 

Green Book is vanavond om 20:30 uur te zien op Spike. 

Bohemian Rhapsody (2018) 

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Deze biografie toont het ontstaan van de band en de hoge toppen en diepe dalen die de leden in hun carrière beleefden. Dat alles culmineert in het legendarische Live Aid-optreden dat Queen in 1985 gaf in het afgeladen Wembley. De hoofdrol wordt fantastisch vertolkt door Rami Malek, die voor zijn rol dan ook een Oscar won. 

Bohemian Rhapsody is zaterdag 4 december om 21:25 uur te zien op Eén. 

Get Out (2017) 

Get Out was de grootste bioscoopverrassing van 2017. De horrorfilm trok niet alleen volle zalen, hij sleepte de ene na de andere filmprijs in de wacht. Fotograaf Chris (Daniel Kaluuya) is zenuwachtig. Met een goede reden: hij gaat de ouders van zijn vriendin Rose (Allison Williams) voor het eerst ontmoeten. Nou is dat eerste bezoekje aan schoonouders altijd al spannend, maar voor Chris zit er extra spanning op. Hij is een Afro-Amerikaan en Rose is wit. Chris maakt zich zorgen over hoe haar ouders daarop zullen reageren. Get Out is het regiedebuut van de Amerikaanse komiek Jordan Peele. Hij tekende ook voor het scenario. 

Get Out kijk je zondag 5 december om 23:15 uur op SBS9.

 

Netflix

The Polar Express (2004)

In de animatiefilm The Polar Express wordt het geloof van een jongen in de kerstgeest nieuw leven ingeblazen als hij op kerstavond met een trein op de noordpool terechtkomt. Samen met een aantal andere kinderen ontmoet hij uiteindelijk de kerstman, gespeeld door Tom Hanks. De gevierde Amerikaanse acteur heeft in The Polar Express zelfs vijf rollen, die van jongetje, vader van de jongen, conducteur, de vagebond en de Kerstman. Een lekkere feelgoodmovie om dit weekend te bekijken!

The Italian Job (2003)

The Italian Job uit 2003 is een remake van het Britse misdaadavontuur uit 1969. De film met Mark Wahlberg in de hoofdrol kent een aantal nieuwe verwikkelingen, maar echt verrassend zijn die niet. Eerst stelen Charlie Croker (Wahlberg) en zijn team een berg goud uit Venetië, maar Steve Frazelli (Edward Norton) laat de anderen in de val lopen en gaat er met al het goud vandoor. Het team zint op wraak en daar krijgen ze een jaar later in Los Angeles de kans voor. Een kat-en-muisspel ontspint zich met als inzet een gigantische berg goud. Voor deze film zijn 32 Mini Coopers gebruikt. Mede door The Italian Job kreeg de wagen een stoerdere uitstraling.

A Cinderella Story (2004)

A Cinderella Story is een heerlijke zwijmelfilm voor de koude zaterdagavond. Hilary Duff speelt in de moderne parodie op Assepoester de rol van Sam Montgomery, die samenwoont met haar stiefmoeder en stiefzusters nadat haar vader overlijdt. Ze droomt van een studie aan Princeton, maar ze is vooral druk met werken terwijl de rest van het 'gezin' niets uitvoert. Dan ontmoet ze anoniem chatvriendje Austin Ames (Chad Michael Murray), met wie ze afspreekt op een Halloweenfeest. Lukt het haar om de populairste jongen van de school aan de haak te slaan? Als ze nog eens haar mobieltje verliest, is de vergelijking met Assepoester helemaal treffend. Gewoon lekker kijken!

 

Videoland

Verliefd op Cuba (2018)

Nederlandse romkoms zijn er om lekker bij weg te kijken zonder er al teveel bij hoeven na te denken. Dat is met Verliefd op Cuba ook zeer zeker het geval. Wanneer Loes (Susan Visser) wordt gebeld vanaf de Cubaanse Ambassade met de mededeling dat haar dochter Maartje (Abbey Hoes) gaat trouwen met de Cubaanse Carlos (Rolf Sanchez) is ze vastbesloten dit huwelijk tegen te houden. Ze vertrekt daarop naar Cuba, maar op het eiland hervindt Loes haar geloof in de liefde, net als haar dochter. Ook Jan Kooijman en Barbara Sloesen zijn te zien in dit werk van regisseur Johan Nijenhuis.

Dirty Dancing 2: Havana Nights (2004)

In 1987 kwam Dirty Dancing met Patrick Swayze en Jennifer Grey als hoofdrolspelers uit. Het duurde daarna zeventien jaar, maar er kwam een opvolger met Dirty Dancing 2, zij het in prequel-vorm. Daarin verhuist de 18-jarige Katey Miller (Romola Garai) met haar ouders naar Cuba. Eenmaal op het eiland aangekomen valt haar oog al snel op de charmante ober Javier Suarez (Diego Luna), die ook een fantastische danser blijkt te zijn. Javier leert Katey de andere kant van Cuba kennen én wat dansen met passie is. Maar de naderende revolutie brengt de plannen van het koppel in gevaar. Ook de in 2009 overleden Patrick Swayze heeft een rol in Dirty Dancing: Havana Nights.

Baby Driver (2017)

Baby (Ansel Elgort) is een jonge coureur, maar wel de beste in zijn vak. Met knalharde muziek in zijn oren kost het hem geen enkele moeite om de politie af te schudden terwijl er criminelen op zijn achterbank zitten te stressen. Maar als hij het meisje van zijn dromen Debora (Lily James) ontmoet, wil hij het rechte pad op. Zijn baas Doc (Kevin Spacey) is echter niet van plan om hem zonder slag of stoot te laten gaan. Ook Jamie Foxx (Bats) en Jon Bernthal (Griff) doen het als bankrover ontzettend goed in de Brits-Amerikaanse actiefilm Baby Driver.

Amazon Prime

Bad Neighbours 2 (2016)

Hoe zou jij reageren als je net je huis hebt verkocht, maar het nog dertig dagen duurt voor het officieel is en er in de tussentijd een studentenvereniging met allerlei overlast naast je komt wonen? Mac (Seth Rogen) en Kelly (Rose Byrne) krijgen het in Bad Neighbours 2 voor hun kiezen en nadat ze eerst met stomheid geslagen zijn, bedenken ze een plan om de buurtjes die eigenlijk alleen maar feesten zonder de studeren weg te pesten. Daarvoor roepen ze de hulp in van Teddy (Zac Efron), voormalige voorzitter van mannelijke studentenverening Delta Psi Beta, die de strijd met de meiden van Kappa Nu aangaat om ze te verjagen.

Fallen (2016)

De eigenzinnige 17-jarige Lucinda 'Luce' Price (Addison Timlin) wordt in Fallen naar de Sword & Cross heropvoedingschool gestuurd nadat ze onterecht van een moord wordt beschuldigd. Daar ontmoet ze Daniel Grigori (Jeremy Irvine) en Cameron Briel (Harrison Gilbertson) met wie ze zich verbonden voelt. De jongens blijken gevallen engelen die elkaar al eeuwenlang bevechten voor haar liefde. Luce moet kiezen tussen Hemel en Hel in dit epische gevecht om ware liefde.

Night Train To Lisbon (2013)

Leraar Raimund Gregorius (Jeremy Irons) treft in Night Train To Lisbon op de Kirchenfeldbrücke in Bern een mysterieuze Portugese vrouw. Via haar leert hij het fascinerende boek van Arztes Amadeu de Prado kennen. Uiteindelijk krijgt hij een treinticket naar Lissabon in handen, waar hij een speurtocht en reconstructie van het leven van Amadeu de Prado, een arts en verzetsstrijder, maakt. Op zijn zoektocht naar de auteur van het boek belandt hij in een web vol politieke en emotionele intriges.