Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Bijna weekend? Hier kijk je naar de Oscar-films van dit jaar

Films | 11 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Amazon
©
Foto: Amazon

Afgelopen weekend werd bekend welke films dit jaar een Oscar verdienden, en komend weekend kun je uitgebreid checken of je het daarmee eens bent. Lees snel op welke streamingdiensten je de Oscarwinnaars van 2023 kunt bekijken!

De meeste films die dit jaar een Oscar in de wacht sleepten kun je al gewoon thuis bekijken. Bij deze streamingdiensten zit je op de eerste rang:

Netflix

De Oscar voor beste buitenlandse film ging dit jaar naar Im Westen nichts Neues, ook bekend als All Quiet of the Western Front. De film won ook de beeldjes voor beste camerawerk, originele filmscore en productieontwerp. De anti-oorlogsfilm volgt de Duitse soldaat Paul tijdens de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. 

Guillermo del Toro's Pinocchio kreeg dit jaar de Oscar voor beste animatiefilm. Er werd twee jaar aan gewerkt, en dat zie je er ook wel aan af.

Ook op Netflix zie je de documentaire The Elephant Whisperers. De film uit India over een koppel dat zorgt voor een babyolifant won de Oscar voor beste korte documentaire.

Het lied Naatu Naatu kreeg dit jaar de Oscar voor beste originele filmsong, en dat was waarschijnlijk ook wel te danken aan het bijbehorende dansje dat ook tijdens het Oscargala voorbij kwam. Het komt uit de waanzinnige Indiase film RRR, die je ziet op Netflix.

Prime Video

De film der films, de winnaar die de concurrentie volledig wegblies en veruit de sympathiekste film van het jaar was Everything Everywhere All at Once. De Oscars voor beste film, regie, hoofdrolspeelster (Michelle Yeoh), mannelijke bijrol (Ke Huy Quan), vrouwelijke bijrol (Jamie Lee Curtis), originele screenplay en montage: allemaal gingen ze naar dit multiversele meesterwerk van Daniel Kwan en Daniel Scheinert. Dit juweeltje zie je op Prime Video.

HBO Max

De Oscar voor beste lange documentaire ging dit jaar naar Navalny. Je ziet deze bijzondere film over de Russische oppositieleider op HBO Max, maar je kunt hem oom nog meepikken op NPO Start, NPO Plus en NLZIET.

SkyShowtime

Top Gun: Maverick lokte afgelopen jaar het filmpubliek weer terug naar de bioscoop. De film greep naast de grote prijzen, maar kreeg wel de Oscar voor het beste geluid. Je ziet hem op SkyShowtime, het liefst met het volume op 10. Of 11

Disney+

Het Black Panther-vervolg Wakanda Forever moest genoegen nemen met de Oscar voor het beste kostuumontwerp. Je ziet hem net als alle andere Marvel-fims op Disney+

Apple TV+

Bij de korte animatiefilms was het The Boy, the Mole, the Fox and the Horse die er met de Oscar vandoor ging. Dit filmpje over een jongen die samen met zijn dierenvrienden de weg naar huis zoekt kun je zien op Apple TV+. 

Staat de film die je wilt zien in de catalogus van een streamingdienst waar je geen abonnement op hebt? Probeer het dan eens bij Pathé Thuis of Google Play Films.

Everything Everywhere All at Once

Actie | film | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Im Westen nichts Neues

Actie | film | 2022

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie