Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Deze oorlogsfilm op Netflix krijgt 100% op Rotten Tomatoes!

Films | 16 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

De Duits/Britse film München: Im Angesicht des Krieges krijgt tot nu toe de ultieme score op de recensie-site Rotten Tomatoes: 100%. En dat gebeurt niet zo vaak.

München: Im Angesicht des Krieges werd al vertoond op enkele festivals en de recensenten die de film daar zagen, zijn dolenthousiast over de verfilming van het boek van Robert Harris. 

Adolf Hitler

De film speelt zich af in de herfst van 1938 wanneer Europa op het randje van de oorlog balanceert.  Adolf Hitler is bezig met de voorbereidingen om Tsjechoslowakije binnen te vallen en de Britse regering onder leiding van premier Neville Chamberlain heeft er alles voor over om de vrede te bewaren.

Spoedoverleg

Hugh Legat, een Britse ambtenaar en Paul von Hartmann een Duitse diplomaat reizen naar München voor spoedoverleg. Terwijl de onderhandelingen beginnen, komen de twee oude vrienden terecht in een web van politieke intriges en gevaar.  

Meeslepend en spannend

Recensenten noemen de film meeslepend, ontroerend en ontzettend spannend. Gezien het feit dat we allemaal weten hoe het afloopt, is dat knap. De hoofdrollen in München: Im Angesicht des Krieges worden gespeeld door Jeremy Irons, George McKay en Jannis Niewöhner. 

München: Im Angesicht des Krieges staat op 21 januari op Netflix en zou wel eens een van de beste Netflix-films van dit jaar kunnen worden.