Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De spectaculaire oorlogsfilm Guy Ritchie's The Covenant staat volgende maand op Prime Video

Films | 3 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Prime Video
©
Foto: Prime Video

Guy Ritchie staat vooral bekend om gangsterfilms waarin veel wordt gepraat en die om te lachen zijn. Maar The Covenant is een heel ander verhaal. Jake Gyllenhaal speelt de hoofdrol in dit Afghaanse oorlogsdrama.

De Amerikaanse sergeant John Kinley (Jake Gyllenhaal) is een goeie, maar wat starre leider van zijn peloton soldaten. Ahmed (Dar Salim) is een Afghaanse mecanicien die vertaler wordt voor het peloton. Zijn voorganger is vlak daarvoor in hele kleine stukjes geblazen. Ahmed had ooit sympathie voor de Taliban, maar dat verdween toen de terroristen zijn zoon vermoordden. 

Meer dan woorden

Nu wil Ahmed nog maar één ding: weg uit de oorlog en emigreren naar de Verenigde Staten. De VS heeft tenslotte visa's beloofd aan alle vertalers. Terwijl het Amerikaanse leger op zoek blijft naar leden van de Taliban, doet Ahmed meer dan alleen woorden vertalen. Hij vertaalt vooral wat mensen tussen de regels door zeggen en hoe wat de sfeer is.

De Guy Ritchie-film The Gentlemen wordt binnenkort een serie op Netflix

Kinley gaat terug

Na een aanslag op het peloton weten een gewonde Kinley en Ahmed te ontsnappen. Met de Taliban achter zich aan, sleept Ahmed de Amerikaan kilometers door de woestijn. Eenmaal terug in Amerika ontdekt Kinley dat het nu Ahmed is, die achtergebleven in Afghanistan, zwaar in de problemen zit. De soldaat besluit terug te gaan om Ahmed te redden. 

Recensies

Guy Ritchie's The Covenant (de film heet klaarblijkelijk zo omdat er al een film was die The Covenant heet), draaide dit jaar al in de Amerikaanse bioscopen en kreeg hele goede recensies. Op 28 juli kunnen wij in Nederland kijken.