Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nu te huur op Pathé Thuis: de ontroerende jeugdfilm Strijder

Films | 15 dagen geleden | Irma Tomas

In de film Strijder willen vrienden Dylan en Youssef denken maar aan één ding; de Touzani Cup winnen en profvoetballer worden. Maar dan gebeurt er iets vreselijks. Je kunt Strijder vanaf vandaag voor 4,99 euro huren bij Pathé Thuis.

Maak gratis een account aan: bij Pathé Thuis betaal je alleen voor wat je écht wilt zien. 

De 11-jarige Dylan (Maik Cillekens) is helemaal dol van voetbal en denkt zo'n beetje aan niks anders. Vanzelfsprekend wil hij, net als zijn beste vriend Youssef profvoetballer worden. Eerst willen de twee het straattoernooi van balkunstenaar Soufiane Touzani winnen, dan volgt die profcarrière vast vanzelf. 

Rolstoel

Maar voor het zover komt, belandt Dylan tijdens het voetballen onder een auto. Hij raakt zwaargewond en komt in een rolstoel terecht. En dat maakt dat voetballen ineens onmogelijk is.

Martijn Fischer

Dylan wordt zelfs uit het team gezet waarvan zijn bloedeigen vader Dennis (Martijn Fischer) de coach is. Dat zorgt ervoor dat de band met zijn vader op de tocht staat en met zijn voetballende vrienden verloopt het contact ook een stuk moeizamer.

Soufiane Touzani

Maar Dylan geeft niet zo gemakkelijk op. Hij wordt daarbij geholpen door zijn idool Soufiane Touzani die hem er in zijn fantasie van overtuigt dat hij ook in een rolstoel nog kan voetballen, als ie maar wil.

Skater Maya

Dylan gaat hard aan de slag met behulp van skater Maya, een meisje dat hij wel ziet zitten en doet er alles aan om alsnog terug in het team te komen en die Touzani Cup winnen.

Begrip

Strijder is een mooie, lieve film die werd geschreven door Job Tichelman, die zelf ook in een rolstoel zit. Het was de bedoeling van Tichelman om met deze film wat meer begrip te kweken voor mensen met een beperking en te laten zien dat het soms best eenzaam kan zijn in zo'n stoel. 

Wil je zien of het Dylan gaat lukken? Je kunt Strijder vanaf 4,99 euro huren bij Pathé Thuis

Meld je hier gratis aan: en huur je eerste film voor maar €1,99

Strijder

Drama | film | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie