Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nieuwe film van Pablo Larraín (Jackie, Spencer) staat in september op Netflix

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Wat als de Chileense dictator Pinochet niet dood was, maar een vampier? De film El Conde van Pablo Larraín komt naar Netflix.

De Chileense regisseur Pablo Larraín maakt altijd bijzondere films. Tony Manero ging over een geobsedeerde fan van John Travolta, in Post Mortem en No belichtte hij de trieste recente geschiedenis van zijn land, en met Jackie en Spencer maakte hij prachtige biografieën over twee bijzondere vrouwen.

El Conde

De nieuwste film van Pablo Larraín, geschreven door de regisseur en scenarist Guillermo Calderón, heeft een bizar uitgangspunt. Wat als de Chileense dictator Augusto Pinochet - die verantwoordelijk is voor het laten 'verdwijnen' van duizenden tegenstanders - niet dood was, maar nog steeds in leven is als vampier? In El Conde besluit de ondode Pinochet na 250 jaar alsnog uit het leven te stappen. De hoofdrol wordt gespeeld door Alfredo Castro, die ook te zien was in diverse eerdere films van Larraín.

Netflix

De in stemmig zwart-wit geschoten film verschijnt in september in een beperkt aantal bioscoopzalen. Vanaf 15 september is El Conde ook op Netflix te zien.