Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10: de fijnste romantische kerstcomedy's op Netflix

Films | 29 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Je hebt kerstfilms, je hebt romantische comedy's en je hebt romantische kerstcomedy's. In de laatste maanden van het jaar doet Netflix met deze kerst-romcoms heel wat mensen een groot plezier. We hebben de tien beste voor je op een rijtje gezet. Heb je er nog eentje niet gezien? Zet hem dan heel handig op je kijklijst.

A Christmas Prince

Met deze film begon de kerstromcom-gekte op Netflix. De Amerikaanse journaliste Amber is altijd op zoek naar een goed verhaal en werkt zich als gouvernante binnen in de koninklijke familie van Aldovia. Haar plannetje loopt helemaal anders wanneer ze de knappe kroonprins Richard ontmoet, die bekend staat als een roekeloze playboy. Als je weet dat het vervolg The Royal Wedding heet, kun je wel raden wat er vervolgens gebeurt. In het derde deel, The Royal Baby, is het kerstgeluk helemaal compleet.

Zet A Christmas Prince op je kijklijst

Zet A Christmas Prince: The Royal Wedding op je kijklijst

Zet A Christmas Prince: The Royal Baby op je kijklijst

The Princess Switch

Nog zo'n kerstsucces dat maar door blijft denderen op Netflix. De jonge moeder Stacy is sinds kort weer vrijgezel en besluit mee te doen aan een bakwedstijd die wordt gehouden in het koninkrijk Belgravia. Daar ontmoet ze gravin Margaret Delacourt, die als twee druppels water op haar lijkt. Margaret staat op het punt te trouwen met prins Edward en is het beu om steeds in de belangstelling te staan. Ze wil graag een paar dagen met Stacy van rol ruilen. Natuurlijk heeft dat grote gevolgen. Vanessa Hudgens speelt een charmante dubbelrol in deze romantische kerstfilm met een idioot maar heerlijk verhaal. Ze keerde terug in het vervolg Switched Again en is dit jaar te zien in deel drie: Romancing the Star.

Zet The Princess Switch op je kijklijst

Zet The Princess Switch: Switched Again op je kijklijst

Zet The Princess Switch 3: Romancing the Star op je kijklijst

The Knight Before Christmas

Vanessa Hudgens is op Netflix de onbetwiste koningin van de kerst-romcom. In deze heerlijke film speelt ze de rol van Brooke, die ongelukkig is in de liefde. Vlak voor kerst loopt ze Cole tegen het lijf, een middeleeuwse ridder die door een magische betovering naar onze tijd is geslingerd. Als Brooke hem met haar auto aanrijdt en Cole in het ziekenhuis belandt, denkt iedereen dat hij geheugenverlies heeft. Brooke biedt hem een slaapplek aan om te herstellen, en natuurlijk springt dan de vonk over. Geschikte kerstkost voor het hele gezin.

Zet The Knight Before Christmas op je kijklijst

Let It Snow

Deze tienerfilm geeft een frisse draai aan het genre en vertelt een drietal met elkaar vervlochten verhaaltjes, die zich allemaal afspelen in een plaatsje dat op kerstavond door een sneeuwstorm wordt afgesneden van de buitenwereld. Een kerstfilm zonder de gebruikelijke gezapigheid en met leuke jonge sterren als Liv Hewson, Isabela Merced en Kiernan Shipka.

Zet Let it Snow op je kijklijst

The Holiday Calendar

Het gaat allemaal niet zo lekker met fotografe Abby, en dan staat ook nog kerst voor de deur. Van haar opa krijgt ze een adventskalender waarvan ze elk dag een deurtje mag openen. Het lijkt erop dat de kalender een magische invloed heeft op haar leven, want de voorwerpen achter de deurtjes verschijnen dezelfde dag in het echt op haar pad. En als ze de aantrekkelijke dokter Ty ontmoet, komt er ook romantiek in het spel.

Zet The Holiday Calendar op je kijklijst

Holiday in the Wild

Geen sneeuw en dennenbomen in deze romcom, want deze film speelt zich af in Afrika, waar ze natuurlijk ook kerst vieren. Kate en Drew plannen een tweede huwelijksreis naar Zambia, maar omdat Kate heeft gemerkt dat ze niet meer van haar man houdt besluit ze de reis alleen te maken. Heel toevallig ontmoet ze de aantrekkelijke Derek, die de volgende dag - nog toevalliger - de piloot van haar vlucht blijkt te zijn. Het toeval blijft maar toeslaan, want een noodlanding en een verweesde olifant later komen Kerstmis en romantiek om de hoek kijken.

Zet Holiday in the Wild op je kijklijst

Holidate

Heb je het even helemaal gehad met kerst? Daar kan Sloane over meepraten. Deze kersthater ziet als een berg op tegen het kerstfeest, omdat haar familie haar altijd confronteert het het feit dat ze nog single is. Dan loopt ze bij toeval Jackson tegen het lijf, en ze besluit hem mee te nemen als haar zogenaamde vriendje voor kerst. Maar daarmee is de kous nog niet af, want na kerst wordt het oud en nieuw, Pasen, Halloween en ga zo maar door. Deze leuke comedy met Emma Roberts is geen doorsnee kerstfilm en zit vol met lekker grove humor.

Zet Holidate op je kijklijst

Operation Christmas Drop

De Amerikaanse luchtmachtbasis op het eiland Guam heeft een jaarlijkse traditie: met kerst worden er cadeautjes gebracht naar de geïsoleerde eilandjes in de Stille Oceaan. Erica is een ambtenaar uit Washington die naar Guam wordt gestuurd om een reden te vinden om de dure basis te sluiten. Luchtmachtkapitein Andrew leidt haar rond en doet er alles aan om Erica te overtuigen de basis open te houden en het kerstfeest voor talloze gezinnen te redden.

Zet Operation Christmas Drop op je kijklijst

Christmas Inheritance

Zakenman Jim Langford is bang dat zijn dochter Ellen te verwend is om zijn positie als CEO over te nemen. Om haar te testen stuurt hij Ellen naar Snow Falls in New England, waar hij zijn bedrijf begon, om een brief te bezorgen aan ene oom Zeke. Ellen moet de missie volbrengen met niet meer dan honderd dollar op zak en mag haar identiteit aan niemand onthullen. In Snow Falls maakt ze kennis met Jake, de manager van een klein hotel. Als haar geld opraakt, moet Ellen de handen uit de mouwen steken en een baan nemen in Jakes hotel.

Zet Christmas Inheritance op je kijklijst

Love Hard

De jonge Natalie uit Los Angeles stuit dankzij een dating-app op een jongeman aan de oostkust van de VS, zo'n drieduizend kilometer verderop. Ze besluit de lange reis te maken om hem te ontmoeten, maar ontdekt dan dat er achter het aantrekkelijke datingprofiel een heel ander type schuilt: de nerd-achtige Josh. Een hele schok natuurlijk, maar zouden de twee toch voor elkaar bestemd kunnen zijn? Met kerst kan alles, toch?

Lees ook wat onze recensent vond van Love Hard

Zet Love Hard op je kijklijst

Love Hard

Romantiek | film | 2021

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Holidate

Komedie | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie