Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix laat eerste foto's van spectaculaire oorlogsfilm Operation Mincemeat zien

Films | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Er zit een grote oorlogsfilm op Netflix aan te komen met Colin Firth in een van de hoofdrollen. Maar de grootste rol in het waargebeurde verhaal is weggelegd voor een lijk. En we kunnen 'm gaan zien op Netflix. 

Operation Mincemeat was een operatie in 1943 die bedoeld was om de Duitsers en Italianen in het ootje te nemen en ze niet te laten weten dat de Geallieerde invasie in Sicilië zou plaatsvinden.

Plannen

Het op het eerste gezicht idiote plan kwam uit het brein van twee Britse inlichtingen officieren. Ze namen het lijk van een soldaat en deden net alsof hij een neergestorte piloot was die toevallig de plannen van de invasie bij zich had. Alleen stond op die plannen dat de geallieerden Griekenland zouden aanvallen in plaats van het meer voor de hand liggende Sicilië. 

Griekenland

Het lichaam van de soldaat werd in zee gegooid waarna de stroming hem vlak bij een Italiaanse basis liet belanden. En het werkte: de Italianen en Duitsers stuurden volop troepen naar Griekenland zodat Sicilië ingenomen kon worden. 

Colin Firth

De film is gebaseerd op het boek The Man that Never Was van Ewen Montagu, een van de inlichtingenmedewerkers die het plan maakte. Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, en Johnny Flynn spelen de hoofdrollen. 

Operation Mincemeat draait vanaf 6 januari 2022 in de bios en komt daarna op Netflix.