Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Wat kunnen we verwachten van de grootse Netflix-oorlogsfilm All Quiet on the Western Front?

Films | 11 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Netflix werkt al een tijdje aan de verfilming van het beroemde oorlogsboek All Quiet on the Western Front van Erich Maria Remarque. Wat weten we tot nu toe van de film?

De première van All Quiet on the Western Front staat gepland voor oktober van dit jaar en dan wordt duidelijk of Netflix het boek van Remarque eer aan doet. In 1930 won een eerdere verfilming een Oscar, dus de lat ligt hoog. 

Eerste Wereldoorlog

All Quiet on the Western Front gaat over Duitse soldaten in de Eerste Wereldoorlog en laat de gruwelijkheden van die loopgravenoorlog zien. Hoofdpersoon is Paul Bäumer die na een enthousiast praatje van zijn leraar vol goede moed samen met zijn vrienden naar het Westelijke front afreist om daar te ontdekken dat oorlog een doffe ellende is. 

Erich Maria Remarque

Baümer en zijn mede-soldaten vechten wat af, maar hebben het gevoel weinig op te schieten waardoor het gevoel van uitzichtloosheid steeds verder toeneemt. De ene dag nemen ze een stuk land in, de volgende dag doet de tegenstander hetzelfde. En dat gaat maar door. Het boek van Remarque werd dan ook vooral geprezen omdat het zo'n realistisch beeld gaf van oorlog. 

Daniel Brühl

Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door Daniel Brühl die je kunt kennen van Goodbye Lenin en Captain America: Civil War. Andere acteurs in All Quiet on the Western Front zijn Felix Kammerer, Albrecht Schuch, Aaron Hilmer, Edin Hasanovic, Devid Striesow, Michael Wittenborn en Sebastian Hulk. Edward Berger regisseert de film. 

All Quiet on the Western Front staat voorlopig gepland voor 28 oktober, maar Netflix moet die datum nog wel bevstigen.