Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix maakt documentaire over schandaal op Amerikaanse universiteiten

Films | 9 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Veel geld? Dan krijg je een plek op een top-universiteit. Zo ging het er tot voor kort aan toe op Amerikaanse universiteiten. En daar maakten beroemdheden gebruik van. De documentaire Operation Varsity Blues legt het hele schandaal bloot.

Desperate housewives-actrice Felicity Huffman en Lori Loughlin uit Full house verdwenen er zelfs een tijdje voor achter de tralies. Zij en nog veel meer rijke stinkerds kochten een plekje op goede universiteiten voor hun kroost. En dat mag helemaal niet. 

Rick Singer 

De man die dat voor hen regelde was Rick Singer. Hij zorgde ervoor dat de rijke kinderen vals konden spelen bij hun toelatingsexamen, vervalste sportprestaties of kocht personeel van universiteiten om. Als zijn cliënten maar genoeg betaalden. 

Operation Varsity Blues

Operation Varsity Blues pakt het iets anders aan dan gebruikelijk bij een documentaire, de makers gebruiken een combinatie van echte interviews en spelen een ander deel na. Matthew Modine speelt in die scènes de rol van Rick Singer. 

Fyre

Regisseur Chris Smith houdt wel van een schandaal, hij maakte eerder de documentaire Fyre: The greatiest party that never happened over het gelijknamige festival met oplichter Billy McFarland in de hoofdrol. Hij was ook de producent van Tiger king

Operation Varsity Blues staat op 17 maart op Netflix