Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Netflix maakt film Scoop over het veelbesproken BBC-interview met prins Andrew

Films | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

Gillian Anderson en Rufus Sewell spelen de hoofdrollen in Scoop waarin we zien hoe het er achter de schermen aan toe ging bij het interview dat prins Andrew gaf over zijn relatie met veroordeelde zedendeliquent Jeffrey Epstein en de beschuldigingen van Virginia Giuffre.

Het beruchte interview werd later in de Britse pers beschreven als 'rampzalig' en 'buitengewoon pijnlijk'. De Britse prins Andrew vertelde bijvoorbeeld dat hij geen seks met de destijds 17-jarige Virginia kon hebben gehad omdat hij een pizza-avond had.

Zweet

Virgina Giuffre verklaarde dat prins Andrew erg zweette tijdens de seks en volgens Andrew bewees die uitspraak dat ze het niet over hem kon hebben omdat hij door een medische aandoening nauwelijks nog kan zweten.  Andrew vertelde bovenop die bizarre verklaring ook nog dat hij geen spijt had van zijn banden met Epstein. Het hele interview was een soort treinongeluk. Daarom leek het Netflix wel een mooi onderwerp voor een film. 

Sam McAllister

Scoop is gebaseerd op het gelijknamige boek van BBC Newsnight producent Sam McAlister die Andrew boekte voor het interview dat hij beter niet hand kunnen geven. 

Gillian Anderson speelt interviewster Emily Maitlis, Billy Piper is Sam McAlister en Rufus Sewell neemt de rol van prins Andrew op zich. Eigenlijk was Hugh Grant benaderd voor de rol, maar hij zag er helaas van af.  

Wanneer de film klaar is, is nog niet bekend maar je kunt het originele interview hier bekijken.