Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

De 10 beste romantische komedies nu op Netflix (december 2020)

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Op zoek naar de perfecte film om met een dekentje op de bank bij weg te zwijmelen? Netflix heeft een waar arsenaal aan romantische comedy's en wij kozen de tien beste, leukste, klefste en hartverwarmendste van dit moment.

The half of it (2020)

Ellie (Leah Lewis) is op school niet erg populair, maar heeft wel een mooie bijverdienste. Ze schijft schoolopdrachten voor leerlingen die net wat minder slim of ijverig zijn. Als ze op verzoek van sportbink Paul een romantische brief schrijft aan zijn geheime crush Aster, gebeurt er iets onverwachts. Er ontstaat een romance, maar niet op de manier die je zou verwachten. Schrijfster Alice Wu baseerde haar verhaal - een moderne knipoog naar Cyrano de Bergerac - op persoonlijke ervaringen uit haar jeugd. Misschien is The half of it daarom zo'n eerlijke en tegelijkertijd unieke film geworden.

Zet The half of it op mijn kijklijst 

Love, guaranteed (2020)

De eerste ontmoeting is altijd een belangrijk moment in een romcom. Nick (Damon Wayans Jr.) is al op 986 dates geweest via een app die de ware liefde belooft, maar nog steeds vrijgezel. Hij besluit de makers van de app aan te klagen en neemt daarvoor advocate Susan (Rachael Leigh Cook) in de arm. Terwijl Nick en Susan de rechtszaak voorbereiden, gebeurt er iets onverwachts… of eigenlijk precies dat wat je in een romcom zou verwachten. Love, guaranteed wint geen prijzen voor originaliteit, maar de supercharmante cast maakt de film onweerstaanbaar.

Zet Love, guaranteed op mijn kijklijst

 

Let it snow (2019)

Hou je van romcoms én van kerstfilms? Dan zit je met Let it snow he-le-maal goed. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat de romantische tienerverhalen van drie verschillende schrijvers (John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle) door elkaar weeft. Alle verhaallijntjes komen bij elkaar op kerstavond in een klein plaatsje dat wordt getroffen door een sneeuwstorm. Het is allemaal niet superverrassend wat er gebeurt in Let it snow, maar toch is het heerlijk om je als kijker te laten insneeuwen met de bonte personages in de film. Met leuke rollen van onder anderen Kiernan Shipka, Liv Hewson en Jacob Batalon.

Zet Let it snow op mijn kijklijst  

Someone great (2019)

Muziekjournalist Jenny (Gina Rodriguez, uit Jane the virgin) krijgt een droombaan aangeboden in San Francisco. Dat bekent wel dat ze New York moet verlaten. Als haar vriend besluit om hun relatie te beëindigen, belandt Jenny in een diep dal. Samen met haar vriendinnen Erin en Blair (DeWanda Wise en Brittany Snow) besluit Jenny nog een laatste avontuur te beleven voordat ze verhuist. De herkenbare liefdesperikelen en relatieproblemen van de drie meiden maken Someone great de perfecte film om met je vriendinnen te bekijken. Tussen de hoofdrolspeelsters klikt het geweldig.

Zet Someone great op mijn kijklijst  

To all the boys I loved before (2018)

Scholier Lara Jean (Lana Condor) schrijft liefdesbrieven aan alle jongens die ze stiekem leuk vindt, maar peinst er niet over om ze echt te versturen. Als haar jongere zusje de brieven vindt en verstuurt, komt Lara's (liefdes)leven volledig ondersteboven te staan. To all the boys I loved before is een heerlijke tiener-romcom met personages waar je direct wat mee hebt. De film is gebaseerd op het populaire gelijknamige boek van Jenny Han, dat twee vervolgen kreeg. Daarvan is het eerste al op Netflix te zien (To all the boys: P.S. I still love you), en het tweede (To all the boys: Always and forever, Lara Jean) is onderweg.

Zet To all the boys I loved before op mijn kijklijst  

Set it up (2018)

Harper en Charlie (Zoey Deutch en Glen Powell) werken in hetzelfde kantoor en moeten van hun bazen zo hard zwoegen dat ze geen tijd hebben voor een privéleven. Daarom verzinnen ze een sluw plan om deze twee workaholics aan elkaar te koppelen. Set it up draait niet om één, maar om twee romances, want natuurlijk laten ook Harper en Charlie elkaar niet koud. Een frisse romcom met leuke rollen, ook voor Lucy Liu en Taye Diggs als de kantoorslavendrijvers.

Zet Set it up op mijn kijklijst  

Always be my maybe (2019)

Sinds een mislukte tienerromance hebben Marcus en Sasha (Randall Park en Ali Wong) elkaar niet meer gesproken. Zestien jaar later keert Sasha als beroemde kok terug naar San Francisco. De twee voelen nog steeds wat voor haar, maar Marcus is bang dat Sasha's succes en vele bewonderaars een relatie in de weg staan. De Amerikaans-Aziatische acteurs Park en Wong schreven ook het scenario voor deze net wat andere romcom, en hun achtergrond speelt een grote rol in het verhaal. Heel verrassend is de rol van Keanu Reeves als een van Sasha's dates.

Zet Always be my maybe op mijn kijklijst   

Happy anniversary (2018)

Twee mensen ontmoeten elkaar, worden verliefd, overwinnen wat obstakels en kiezen dan voor altijd en eeuwig voor elkaar. Zo gaat het misschien in een romantische comedy, maar haast nooit in het echt. Happy anniversary is een romcom die laat zien wat er gebeurt na de wittebroodsweken, als Sam en Millie (Ben Schwartz en Noël Wells) moeten beslissen of ze samenblijven of uit elkaar gaan. Sociale druk van buitenaf maakt die keuze er niet makkelijker op. Een prima mix van comedy en drama, vol openhartige gesprekken en met twee charmante hoofdrolspelers.

Zet Happy anniversary op mijn kijklijst  

The incredible Jessica James (2017)

Na haar ongelukkig geëindigde relatie met Damon (Lakeith Stanfield) is toneelschrijfster Jessica (Jessica Williams) klaar voor een nieuw begin. Een vriendin regelt een blind date met Boone (Chris O'Dowd). Al snel blijkt dat Boone nog geobsedeerd is door zijn ex, en dat Jessica nog steeds gevoelens heeft voor Damon. Toch willen ze graag met elkaar verder. The incredible Jessica James is de film die je wilt zien na een hartverscheurende break-up. In haar eerste grote filmrol is Jessica Williams het sterkste punt van deze romantische comedy.

Zet The incredible Jessica James op mijn kijklijst  

Tramps (2016)

In dit lijstje is Tramps een beetje een buitenbeentje. Het is een romantische comedy, maar je kunt het net zo goed een misdaaddrama en een roadmovie noemen. Danny en Ellie (Callum Turner en Grace Van Patten) leren elkaar kennen tijdens een schimmig klusje. De onervaren Danny moet voor zijn criminele broer een koffertje afgeven, en Ellie is zijn koelbloedige chauffeur. Terwijl er van alles mis gaat en ze door onderwereldfiguren worden bedreigd, groeit het jonge tweetal langzaam naar elkaar toe. Tegelijkertijd weet Tramps de kijker in te pakken, want het is onmogelijk om niet met dit sympathieke koppel mee te leven.

Zet Tramps op mijn kijklijst