Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit zijn de acht grootste nieuwe Netflix-films voor de komende periode

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

2020 was een rampjaar voor de bioscopen, maar een topjaar voor Netflix. De streamingdienst schotelt zijn abonnees steeds meer grote films voor. Deze acht wil je de komende tijd niet missen!

De bioscoopbezoeker had aan 2020 een bijzonder schraal jaar met nauwelijks topfilms. Premières van de superheldenfilms van Marvel en DC werden uitgesteld, en ook grote titels als Dune en de nieuwe James Bond-film No time to die werden op de lange baan geschoven.

Netflix-films

Omdat het veel minder last heeft van de coronamaatregelen kon Netflix doorgaan met het uitbrengen van films. Abonnees konden afgelopen tijd kijken naar titels die niet in de bioscoop hadden misstaan, zoals I'm thinking of ending things, The devil all the time, Enola Holmes, The 40-year old version, The trial of the Chicago 7, Hillbilly elegy en Mank. Verschillende grote Hollywoodregisseurs - zoals David Fincher en Ron Howard - zijn bij Netflix op deze manier in een warm bad gestapt.

Binnenkort op Netflix

Omdat het leed in de bioscoop voorlopig nog niet geleden is, blijft Netflix voor filmmakers een aantrekkelijk alternatief. Daarom kun je ook in de komende periode de nodige grote titels verwachten. We hebben de acht belangrijkste films voor je op een rijtje gezet.

The prom

11 december

Meryl Streep, Nicole Kidman, James Corden en vele andere sterren schitteren in deze komische musical van Ryan Murphy (Glee, Ratched). Het verhaal draait om een stel aan lager wal geraakte theatersterren. Als ze horen van een meisje in Indiana dat door haar school wordt verboden om haar vriendin mee te nemen naar het eindbal, zien ze een kans om hun imago op te poetsen.

Zet The prom op je kijklijst

Ma Rainey's black bottom 

18 december

Blueszangeres Ma Rainey maakt furore in het Chicago van de jaren twintig. Dan belandt de eigengereide dame in een juridisch gevecht over het eigendom van haar muziek. Dit fraai aangeklede drama zit vol aanstekelijke muziek en sterke personages. Viola Davis (Fences, Widows) schittert als Ma Rainey en Chadwick Boseman (Black panther) is te zien in de laatste rol voor zijn vroegtijdige dood, eerder dit jaar.

Zet Ma Rainey's black bottom op je kijlijst

The midnight sky

23 december

Twee dagen voor kerst presenteert Netflix deze film met George Clooney met een witte baard op de Noordpool... maar nee, het is geen kerstfilm. In deze zelf geregisseerde sciencefictionfilm speelt Clooney de rol van wetenschapper Augustine. Sinds zich op aarde een grote ramp heeft voltrokken, leidt Augustine een teruggetrokken bestaan op de Noordpool. Als er een ruimteschip naar aarde terugkeert, moet hij er alles aan doen om de bemanning te waarschuwen voor het gevaar dat hen te wachten staat. 

Zet The midnight sky op je kijklijst

We can be heroes

25 december

In dit vervolg op The adventures of Sharkboy and Lavagirl zijn de jonge superhelden volwassen geworden. Als buitenaardse wezens de aarde bedreigen en alle superhelden ontvoeren, moeten hun kinderen in actie komen om de wereld te redden. We can be heroes belooft weer een leuke film te worden van Robert Rodriguez (Spy kids, Alita: Battle angel), met rollen voor Pedro Pascal (The Mandalorian) en Christian Slater (Mr. Robot).

Pieces of a woman

7 januari

Het koppel Martha en Sean (Vanessa Kirby en Shia LaBeouf) heeft besloten om hun baby thuis te krijgen. Als er tijdens de bevalling complicaties optreden en de vroedvrouw in paniek raakt, verandert hun leven volledig. Er komt een rechtszaak van en voor Martha breekt er een slopende tijd. Daarbij komt de relatie met Sean en haar bazige moeder onder grote druk te staan.

The dig

29 januari

Eind jaren dertig werd er op het Engelse platteland een bijzondere archeologische vondst gedaan: een begraven Vikingschip. John Preston schreef een historische roman over de opgraving en de mensen die erbij betrokken waren. In de verfilming The dig speelt Carey Mulligan de rol van Edith Pretty, de eigenares van de vindplaats. Andere hoofdrollen zijn voor Lily James en Ralph Fiennes.

Malcolm & Marie

5 februari

Netflix kan naar hartenlust films uitbrengen, maar het opnemen van zo'n film wordt door de coronamaatregelen natuurlijk wel flink bemoeilijkt. In een zeer kleine setting en met slechts twee acteurs wist Sam Levinson de film Malcolm & Marie te schieten. Zo maakte hij handig gebruik van zijn tijd toen de opnames van zijn serie Euphoria stilgelegd moesten worden. In de hoofdrollen zie je Zendaya (Euphoria) en John David Washington (Tenet) als een koppel dat 's nachts in spanning wacht op de recensies van hun nieuwe film.

Red dot

11 februari

Nadat Nadja hoort dat ze zwanger is, besluiten zij en haar partner om hun huwelijk nog een kans te geven. Ze maken een trektocht door het noorden van Zweden. De romantische bedoelde vakantie verandert al snel in een nachtmerrie als een onzichtbare schutter het op hen gemunt blijkt te hebben.

The Midnight Sky

sciencefiction | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Prom

musical | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie