Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Ook Netflix maakt docu over Britney Spears

Films | 2 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: ANP
©
Foto: ANP

De documentaire Framing Britney Spears deed nogal wat stof opwaaien de laatste weken. En nu blijkt Netflix ook te werken aan een docu over de geplaagde popster.

Framing Britney Spears werd gemaakt door de New York Times en uitgezonden op de streamingdienst Hulu (bij ons op Net 5). Voor Netflix is regisseur Erin Lee Carr, die is gespecialiseerd in true crime, bezig met een film over Britney. 

Framing Britney Spears

Framing Britney Spears richtte zich op de seksistische manier waarop Britney in de loop der jaren werd benaderd door de pers. We zagen hoe ze werd achtervolgd door de paparazzi en hoe haar vader Jamie nu al jarenlang -tegen haar zin- de controle over haar leven en financiën in handen heeft. De documentaire zorgde er zelfs voor dat ex-vriend Justin Timberlake zijn excuses aanbood.

Wedstrijd Hulu/Netflix

Op welke onderwerpen de documentaire van Netflix zich zal richten, is nog niet duidelijk maar de makers en de streamingdienst zullen ongetwijfeld stevig balen dat Hulu eerder was.

Fyre Festival

Het is niet de eerste keer dat Hulu en Netflix gelijktijdig aan films werken over hetzelfde onderwerp. Dat gebeurde ook al met het mislukte Fyre festival. De Netflix-documentaire over Britney Spears heeft nog geen releasedatum.