Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Veroordeelde man uit Netflix-docu komt na 35 jaar vrij

Films | 4 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Thomas Ward komt na 35 lange jaren eindelijk vrij. De Amerikaan was een van de hoofdrolspelers in de bloedstollende Netflix-documentaire The innocent man

Ward zit in de gevangenis voor de moord op Donna Denice Haraway op 28 april 1984. De 24-jarige Donna verdween tijdens haar werk in de winkel van een benzinestation in Oklahoma.

Tommy Ward en Karl Fontenot

Het lichaam van Donna wordt nooit gevonden, maar de politie arresteert wel twee verdachten. Het gaat om de lokale schoffies Tommy Ward en Karl Fontenot. Bewijs is er niet, maar de twee mannen bekennen de moord en dus krijgen ze een levenslange gevangenisstraf. 

Dwang

Later wordt duidelijk dat de bekentenissen van Ward en Fontenot onder dwang zijn afgelegd en dat er helemaal niets van klopt. Het leidde vorig jaar al tot de vrijlating van Karl Fontenot en nu heeft de rechter besloten dat ook Thomas Ward vrijgelaten moet worden. Wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk. 

John Grisham

The innocent man is gebaseerd op een boek van misdaadschrijver van John Grisham uit 2006 die over zijn eigen boek zegt: "Als ik The innocent man had geschreven als fictie, had niemand het geloofd".

The Innocent Man

documentaire | serie | 2018

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie