Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Grote nieuwe Nederlandse speelfilm De Oost op Amazon Prime Video

Films | 8 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Amazon Prime Video
©
Foto: Amazon Prime Video

De Nederlandse oorlogsfilm De Oost, over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog, krijgt op 13 mei tegelijkertijd een première in de bioscoop (als ze open zijn) en op Amazon Prime Video.

De Oost gaat over Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen in 1946 wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.

Marwan Kenzari

Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Lees ook: Alles over Amazon Prime Video

Jim Taihuttu

De Oost werd geregisseerd door Jim Taihuttu. Hij deed onderzoek naar zijn voorouders op de Molukken en ontdekte dat er nooit een film was gemaakt over deze periode. Dat Marwan Kenzari een van de hoofdrollen speelt in De Oost is hartstikke leuk, want hij is dezer dagen vooral te vinden in Hollywood. Marwan speelde in de Netflix-film The old guard en staat op het punt om een film met Dwayne 'The Rock' Johnson te maken. 

En dan komt The Old Guard 2 er ook nog aan