Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Na het einde van GTST: 10 soapwaardige films en series op Videoland

Films | 11 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Feriet Tunc
©
Foto: Feriet Tunc

GTST is afgelopen. Eerder dan gepland, maar we moeten het er mee doen. Hoe komen fans deze extra lang soaploze zomer vullen? Wij verzamelden een top 10 voor je met soapwaardige series en films op Videoland.

1. Zwaar verliefd (op Videoland)

De jonge, succesvolle dierenarts Isa is een tikkeltje onzeker over haar lijf én de liefde. Ze weet bijna zeker dat de aantrekkelijke Ruben (Jim Bakkum) de ideale man voor haar is, maar ze denkt dat hij te hoog gegrepen is voor haar. De film kreeg geen geweldige recensies, maar als soapvervanger is Zwaar verliefd perfect. 

2. The Bold and the Beautiful (Op Videoland)

Voor degenen die het niet doorhadden: The bold and the beautiful bestaan nog steeds en is te zien op Videoland. Daar kom je de zomer wel mee door. De Amerikaanse soapserie draait nog steeds om de romances en rivaliteit tussen de families Forrester, Logan en Spencer. Eric, Ridge en Brooke zijn ook nog steeds van de partij. De nieuwe afleveringen zijn inmiddels op vanwege het coronavirus, maar Videoland zet daarom dagelijks een klassieke aflevering online. 

3. Gooische vrouwen (Op Videoland)

Met recht een klassieker en de eerste succesvolle serie van de hand van Linda de Mol. Vijf seizoenen pret met de Gooische vriendinnen Cheryl (Linda de Mol), Claire (Tjitske Reidinga), Anouk (Susan Visser), Willemijn (Annet Malherbe) en Roelien (Lies Visschedijk). De grootste glansrol was trouwens weggelegd voor volkszanger Martin Morero (Peter Paul Muller), die veel weg had van René Froger. 

4. Four weddings and a funeral (op Videoland)

Niet de beroemde film, maar een serie met dezelfde titel en hetzelfde uitgangspunt. Een groep vrienden krijgt te maken met vier bruiloften en een begrafenis. De Amerikaanse Maya vliegt naar Londen voor de trouwerij van een vriendin. Eenmaal daar wordt ze op slag verliefd. Maar er zijn (natuurlijk) complicaties. 

5. Huisvrouwen bestaan niet (op Videoland)

Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven, Loes Luca, Jim Bakkum en Waldemar Torenstra spelen de hoofdrollen in deze komedie over zussen Gijsje en Marjolein die tegenpolen zijn van elkaar. Reclamevrouw Gijsje houdt van een perfect gerund huishouden, terwijl het bij zus Marjolein chaos is. Allebei proberen ze wat evenwicht te vinden in het leven en dat levert veel lachsalvo's op. Huisvrouwen bestaan niet 2 staat vanaf 16 juni op Videoland. 

6. Younger (op Videoland)

Liza Miller is een 40-jarige, net gescheiden moeder die dringend geld nodig heeft omdat haar ex-man hun spaargeld heeft op gegokt. Omdat je op je veertigste al oud bent, doet Liza alsof ze 26 is om een baan als redacteur bij een uitgeverij te krijgen. Maar dan moet je je ook gedragen als een 26-jarige en dat valt nog niet mee. Je kunt lekker vooruit met Younger want er staan 6 seizoenen op Videoland. 

7. Meisje van plezier (op Videoland)

Dat Angela Schijf mee kan dan rondrennen met een pistool in Maastricht, bewees ze met de sexy rol als prostituée in Meisje van plezier. Het verhaal begint een beetje zoals Younger. Nadine wordt in de steek gelaten door haar echtgenoot die een verhouding heeft met het zusje van Nadine. Zij moet dus haar eigen geld zien te verdienen en kiest niet voor het beroep van callgirl. Dat levert behoorlijk wat spannende scènes op. 

8. Why women kill (Op Videoland)

Veel soapier als in Why women kill, wordt het niet. De crimeserie met een knipoog gaat over drie verschillende vrouwen uit drie verschillende decennia die allemaal in hetzelfde huis hebben gewoond en op het eind hun man vermoorden. Van de makers van Desperate housewives, ook al zo'n geweldige soap. 

9. A million little things (op Videoland)

Jon, Eddie, Rome en Gary behoren in deze serie tot een hechte vriendenclub die nogal wat voor de kiezen krijgt wanneer Jon zelfmoord pleegt door uit het raam van zijn kantoor te springen (dit gebeurt binnen vijf minuten in de eerste aflevering, dus het is geen spoiler). Door dit schokkende voorval gaan de vrienden bij zichzelf en elkaar te raden. En wat blijkt? Er is met allemaal wel iets aan de hand. 

10. Scandal (op Videoland)

Zeven seizoenen Scandal is genoeg om je voorlopig van de straat te houden. In de serie is Olivia Pope (Kerry Washington) de eigenaar van een succesvol crisis management bureau. Een nieuwe cliënt is Amanda Tanner die beweert een affaire te hebben met de Amerikaanse president. Olivia heeft geen idee of ze de waarheid vertelt. Ze weet wel zeker dat de president een minnares heeft, want dat is zijzelf.  

 

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie