Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Door deze Netflix-documentaire eet je nooit meer octopus

Films | 7 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Octopussen zijn lelijke dieren met veel poten met zuignappen eraan. Nou, wacht maar tot je de docu My octopus teacher hebt gezien, dan praat je wel anders. 

In het begin van My octopus teacher heeft natuurfilmer Craig Foster genoeg van het leven. Hij is depressief, weet niet meer wat hij met zichzelf aanmoet en heeft al helemaal geen zin in filmen. Craig besluit de zee in te gaan, waar hij zich vrij voelt en waar het zo prachtig is dat hij de filmcamera er toch maar weer bij pakt. 

Liefdesverhaal

Op een dag ziet hij een vreemd schepsel, helemaal bedekt met verschillende schelpen. Dat blijkt bij nader inzien een octopus te zijn die zichzelf heeft gecamoufleerd met schelpen. Het is het begin van een prachtig liefdesverhaal tussen een man en een octopus. 

Slim

En wat blijkt? Octopussen zijn hartstikke leuk! En mooi! En lief! En nog slim ook. Zo intelligent als een hond of kat, zo legt Craig Foster in de film uit. De octopus is eerst nog heel voorzichtig in de buurt van een mens, maar na een tijdje steekt hij een van zijn poten uit en legt die in de hand van Foster. Ahhhh. 

Rothaaien

Nog weer later ontdekken we dat de pyjamahaai de grootste vijand is van de octopus die inmiddels ook onze vriend is. Als octopus heb je er bijna een dagtaak aan om die smiechten van je af te houden. En zo leren we samen met de documentairemaker het dier steeds beter kennen. Net zo lang tot je ook verliefd bent op het dier en het niet meer in hoofd komt om ooit nog een octopus te eten. Gegrild, gekookt of anderszins. 

My Octopus Teacher

documentaire | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie