Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Muziekdocumentaire All My Loving eindelijk op Netflix

Films | 11 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC
©
Foto: BBC

In 1968 stond de wereld in de brand. Er was politiek van alles aan de hand en het was ook het jaar waarin enkele van de grootste wereldhits ooit werden gemaakt. David Palmer maakte over dat belangrijke jaar de muziekdocumentaire All My Loving, die we na 54 jaar eindelijk kunnen zien.

The Beatles hadden in 1968 net hun meesterwerk Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uitgebracht. En de band Cream (met Eric Clapton) en The Who braken net door.

Tony Palmer

Het was John Lennon die documentairemaker Tony Palmer vroeg een film te maken over muziek zodat die kunstvorm eindelijk eens serieuze aandacht zou krijgen (al is John Lennon gek genoeg bijna niet te zien in de film). 

The Who sloopt podium

De rest van The Beatles zijn dat wel, net zoals andere rockhelden uit die tijd zoals Jimi Hendrix, Frank Zappa en The Who die vakkundig een podium sloopten. Omdat het een film uit 1968 is, maakte Palmer er een psychedelisch geheel van met ook nog schokkende beelden uit de Vietnamoorlog. 

All My Loving

All My Loving (naar een Beatles-hit) werd destijds uitgezonden op de BBC. Op de Nederlandse televisie was de docu nooit te zien. Maar vanaf 14 mei dus wel op Netflix.