Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Dit zie je allemaal in december op Disney+

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney Pixar
©
Foto: Disney Pixar

Disney+ pakt lekker uit in de feestmaand. Vanaf vrijdag kun je gratis kijken naar Mulan, en er komen deze maand nog veel meer leuke films en series voorbij.

Disney+ vult deze maand de catalogus aan met een stel nieuwe films en een lading klassiekers. We hebben de beste titels op een rijtje gezet. 

4 december

Mulan

Toen de live action versie van de tekenfilmklassieker Mulan op Disney+ verscheen, moest je flink in de buidel tasten om hem te kunnen zien - ook als je al een abonnement op Disney+ had. Dat is nu voorbij, want vanaf 4 december is Mulan gewoon inbegrepen bij je Disney+ abonnement. De film is een kleurrijk spektakel vol actie, maar toch geschikt voor het hele gezin.

Lees hier onze eerdere recensie over Mulan.

Godmothered

Ook op 4 december kijk je op Disney+ naar Godmothered, een kerstcomedy met Jillian Bell. De comédienne speelt de rol van Eleanor, een toverfee in opleiding. Als Eleanor de brief vindt van het tienjarige meisje Mackenzie, besluit ze haar te hulp te schieten. Probleem is alleen dat de brief dertig jaar zoek was, en Mackenzie inmiddels een cynische alleenstaande moeder van veertig is (gespeeld door Isla Fisher). Jillian Bell schitterde eerder in de comedy Brittany runs a marathon.

The nutcracker and the four realms

Iets ouder, maar nieuw op Disney+, is dit fantasierijke avontuur dat losjes is gebaseerd op het verhaal van de Notenkraker. In de film reist de jonge Clara (Mackenzie Foy, ook te zien in Black Beauty op Disney+) naar vier koninkrijken om de vrede in de wereld te herstellen. Ze krijgt het aan de stok met de boosaardige Mother Ginger (Helen Mirren). 

11 december

Safety

Het sportdrama Safety vertelt het waargebeurde verhaal van American Footballspeler Ray McElrathbey (Jay Reeves). 'Ray Ray' ontfermde zich over zijn elfjarige broertje omdat hun moeder kampte met een drugsprobleem. Het verhaal van de broers werd opgepikt door de pers en het hele land leefde met hen mee. Te zien vanaf 11 december.

Ralph breaks the internet

Deze mag je niet missen, want het vervolg op Wreck-it Ralph is nog leuker dan het eerste deel. In Ralph breaks the internet verlaten Ralph en Vanellope de spellenhal om zich te wagen in een nieuwe wereld: die van het internet. 

18 december

On pointe

Er is geen gebrek aan drama in deze zesdelige documentaireserie over de School of American Ballet, een vooraanstaande balletschool in New York. On pointe volgt leerlingen van acht tot achttien jaar, die keihard werken om professioneel balletdanser te worden.

Eddie the eagle

Vanaf 18 december kijk je ook naar de heerlijke feelgoodfilm Eddie the eagle. Michael 'Eddie' Edwards droomde ervan om als schansspringer deel te nemen aan de Olympische Spelen. Samen met zijn coach zet hij alles op alles om die droom te verwezenlijken. Met heerlijke rollen van Taron Egerton (uit de Kingsman-films) als Eddie en Hugh Jackman (Wolverine) als coach Bronson Peary.

25 december

Soul

De grootste nieuwe titel op Disney+ zie je vanaf Eerste Kerstdag. De gloednieuwe Pixar-film Soul had eigenlijk in de bioscoop moeten verschijnen, maar dat was door de coronaepidemie niet mogelijk. Daarom maakt de film net als Mulan zijn debuut op Disney+, maar dan zonder extra kosten. Het verhaal gaat over muziekleraar Joe Gardner, wiens ziel door een ongeval gescheiden raakt van zijn lichaam. Hoe komt hij nu weer terug in zijn vertrouwde wereld?

Overzicht

Alle grote titels komen ook voorbij in het filmpje dat Disney+ op YouTube zette. Daarmee ga je december zeker doorkomen!

Soul

animatie | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Godmothered

komedie | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie