Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Vijf redenen om de oorlogsfilm Mosul te kijken op Netflix

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

De oorlogsfilm Mosul gooit momenteel hoge ogen bij de Nederlandse Netflix-kijker. Waarom mag je deze spannende original niet missen? Wij geven vijf redenen.

1: Het verhaal

In 2014 werd de Iraakse stad Mosul overrompeld door Islamitische Staat. De gewelddadige IS-leden namen de macht over en onderwierpen de stadsbewoners die niet tijdig konden vluchten aan hun terreurregime. Hoewel het leger ook op de vlucht is geslagen, houdt een elite politie-eenheid dapper stand tegen de terroristen. Het Nineveh SWAT-team blijft vier jaar strijden, en brengt de bezetters zware klappen toe. Mosul vertelt hun waargebeurde verhaal.

2: De insteek

Mosul vertelt geen Hollywoodverhaal over dappere Amerikaanse soldaten in een ver, vreemd land, maar gebruikt alleen Arabisch sprekende acteurs om een lokaal verhaal te vertellen. Je ziet geen bekende gezichten in de film, maar dat komt het realisme wel ten goede. Alle acteurs werden getraind door ex-militairen, zodat ze zich overtuigend konden redden tijdens het heetst van de opnames.

3: De locatie

Ook de locaties van Mosul zijn heel overtuigend. De stad werd tijdens de jarenlange strijd half in puin gelegd. Gezien de nog steeds gespannen situatie in Irak was het niet mogelijk om echt in Mosul te filmen, maar de filmsets in Marokko doen erg authentiek aan.

4: Het team

Mosul is het regiedebuut van Matthew Michael Carnahan, die ook het scenario schreef. Eerder schreef hij onder meer de films World war Z, Deepwater Horizon en Dark waters. Carnahan baseerde zich op een artikel in de New Yorker van verslaggever Luke Mogelson. De film werd geproduceerd door onder andere Anthony en Joe Russo, de makers van een een viertal Avengers-films.

5: De trailer

Nog niet overtuigd? Misschien kan onderstaande trailer je dan over de streep trekken. Je kunt Mosul nu streamen op Netflix.

Mosul

drama | film | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie