Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Stem nu!

Nomineer jouw favoriete filmquote!

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Doodsbedreigingen voor cast van Netflix-film Mosul

Films | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Sinds de film Mosul op Netflix in première ging worden de acteurs bedreigd. De doodsbedreigingen komen uit enge hoek, namelijk uit de kringen rond terreurbeweging Islamitische Staat.

De film Mosul vertelt een waargebeurd verhaal met uitsluitend Arabisch sprekende acteurs. In 2014 werd de Iraakse stad Mosul overrompeld door Islamitische Staat. De gewelddadige leden van ISIS namen de macht over en onderwierpen de stadsbewoners aan hun terreurregime. Er is echter een elite politie-eenheid die dapper standhoudt tegen de terroristen. Het Nineveh SWAT-team blijft vier jaar strijden, en brengt de bezetters van ISIS zware klappen toe. 

Lees ook wat we eerder schreven over de film Mosul op Netflix

Bedreigd

Kort nadat Mosul op Netflix verscheen, doken al de eerste bedreigingen op. "Tien ik op mijn social media liet weten dat de film uitkwam, waren er de volgende dag al veel reacties van ISIS," vertelt Suhail Dabbach, die in de film de rol van kolonel Jasem speelt, aan Deadline. "We weten waar je woont en we krijgen je wel." Ook de familie van Dabbach en andere acteurs ontvingen soortgelijke dreigementen.

Gevoelige snaar

Producenten Joe en Anthony Russo, bekend van de Avengers-films, hebben laten weten dat de bedreigingen serieus worden genomen. Er zijn maatregelen genomen om te zorgen dat iedereen veilig blijft. "We hebben blijkbaar een gevoelige snaar geraakt in wat er is overgebleven van ISIS of van hun gedachtegoed," voegt regisseur Matthew Michael Carnahan eraan toe.

Mosul

drama | film | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie