Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De beste films met moordlustige dieren die je nu kunt streamen

Films | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

Ga je deze week lekker genieten van bloeddorstige sprinkhanen op Netflix? Voordat je begint aan La nuée kun je ook deze horrorfilms over moordlustige dieren eens proberen. We hebben de beste, de slechtste en de klassiekste voor je uitgezocht.

La nuée / The Swarm

Om met de nieuwste dierenhorrorfilm te beginnen: in de Franse film La nuée (de zwerm) heeft alleenstaande moeder Virginie moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dan komt ze op het idee om te beginnen met het kweken van sprinkhanen, die een goede bron van eiwitten zijn. Als ze echter ontdekt dat de insecten extra goed gedijen op bloed, komt daar een hoop narigheid van.

Zet La nuée op je kijklijst

The Birds

Bloeddorstige dieren op het witte doek zijn al zou oud als de film zelf, maar vaak gaat met om mythische wezens, dinosauriërs of de monsterlijke resultaten van uit de hand gelopen experimenten. In de originele thriller The Birds voert Alfred Hitchcock doodgewone vogels op als dreigende en levensgevaarlijke tegenstanders. De spanning is vaak te snijden in deze klassieke film naar het verhaal van Daphne Du Maurier.

Zet The Birds op je kijklijst

Beneath

Om de een of andere reden zijn tieners altijd het favoriete slachtoffer in horrorfilms. In deze waterslasher willen zes pubers in een bootje een meer oversteken, maar een duistere macht laat dat niet gebeuren. Nou ja, duistere macht: het is gewoon een gigantische vis. En als je gezien hebt hoe die eruit ziet, wil je Beneath meteen kijken. Je vindt hem op Netflix.

Anacondas

Na Alien kwam Aliens, na Predator kwam Predators en na Anaconda... je snapt 'm. Een stel wetenschappers gaat in de jungle op zoek naar een zeldzame bloem met ongekende geneeskrachtige toepassingen. In plaats daarvan vinden ze een boel narigheid in de vorm van grote, hongerige wurgslangen.

Zet Anacondas: Hunt for the Blood Orchid op je kijklijst

Crawl

Onverwacht sterk is deze thriller waarin een jonge vrouw tijdens een orkaan vast komt te zitten in de kelder van een huis. Terwijl de storm het water opstuwt en de straten blank komen te staan, komt er in het water een hongerige alligator meegezwommen. Spannend, origineel en mooi geschoten: Crawl bewijst dat er nog steeds een plekje is voor monsterbeesten in de film.

Zet Crawl op je kijklijst

Jaws

Tijd voor een klassieker: de monsterlijke blockbuster Jaws waarmee Steven Spielberg definitief zijn naam vestigde in Hollywood. De film over de moordlustige witte haai is nog net zo effectief als toen hij voor het eerst in de bioscoop verscheen. Destijds vonden sommige biosbezoekers de haai nep, maar een stoere mechanische haai wint het wat ons betreft altijd van een laffe computeranimatie. 

Zet Jaws op je kijklijst

The Shallows

Alweer een haaienfilm? Ja, maar deze geeft er toch net weer een originele twist aan de formule. De hele film is een spannende uitputtingsslag tussen surfer Nancy (Blake Lively) en een grote witte haai. De redding lijkt voortdurend vlakbij, maar is toch net wat te ver weg. Door een bescheiden speelduur kijk je The Shallows makkelijk even weg.

Zet The Shallows op je kijklijst

Piranha

Na het succes van Jaws in 1975 kwam er een hele rits vervolgen en een nog grotere lading slappe aftreksels. In Piranha uit 1978 zijn het vleesetende vissen die dood en verderf zaaien in een vakantieresort. In 2010 verscheen een gelijknamige remake met een vette knipoog, en die is best vermakelijk.

Zet Piranha (1978) op je kijklijst

Zet Piranha 3D (2010) op je kijklijst

Attack of the Giant Leeches

In de jaren vijftig verschenen er wekelijks nieuwe monsterfilms en was de titel en filmposter vaak belangrijker dan de film zelf. Attack of the Giant Leeches (bloedzuigers) klinkt misschien veelbelovend, maar de film werkt na ruim zestig jaar vooral op de lachspieren. Dat is te danken aan de belachelijke special effects, die voornamelijk bestaan uit een monsterpak dat bar weinig wegheeft van een bloedzuiger. Het verhaal? Gemuteerde bloedzuigers slaan toe in een moeras in Florida.

Zet Attack of the Giant Leeches op je kijklijst