Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Dit zijn de tien beste monsterfilms op Netflix

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Met Love and Monsters en Godzilla: King of the Monsters in de top tien van best bekeken films is de Nederlandse Netflix-kijker duidelijk een monsterfan. We hebben de beste monsterfilms op Netflix voor je op een rijtje gezet.

Love and Monsters

Door een kosmische ramp zijn alle koudbloedige dieren op aarde veranderd in gigantische monsters. De mensheid leeft verscholen in bunkers, maar Joel besluit zich bovengronds te wagen om zijn vriendinnetje Aimee te zoeken. Daarbij komt hij oog in oog met allerhande monsterachtige creaturen, die heel fantasievol worden ingezet in deze enorm vermakelijke film. Omdat het nooit te gruwelijk wordt is Love and Monsters prima geschikt voor niet al te jonge (en al te bange) kinderen, ook omdat de meeste mensen in de film gewoon deugen. 

Lees hier onze recensie van Love and Monsters

Zet Love and Monsters op je kijklijst

King Kong

Peter Jackson, maker van de Lord of the Rings- en Hobbit-films, spaarde kosten noch moeite om de klassieke monsterfilm King Kong uit 1933 in een nieuw jasje te steken. Daarbij volgde hij in grote lijnen het origineel, wat een uitstekende keuze was. Een filmmaker stuit op een mysterieus eiland op de monsterlijk grote gorilla King Kong, en besluit hem naar New York te verschepen. Natuurlijk breekt het beest daar los. Jackson bracht King Kong tot leven met een combinatie van computeranimatie en motion capture; het procedé dat ook werd gebruikt voor de Planet of the Apes-films. Naast de grote gorilla zitten er ook de nodige monsterlijke dino's in de film.

Zet King Kong op je kijklijst

Godzilla

Wat King Kong is voor Amerika, is Godzilla voor Japan. Het monster werd voor het eerst tot leven gewekt in 1954 en dook sindsdien op in tientallen films. Deze Holllywoodversie uit 2014 komt wat traag op gang maar biedt dan een indrukwekkend visueel spektakel. De scènes waarin vechtende monsters in hun onstuimigheid een stad plattrappen mogen natuurlijk niet ontbreken. Ook de cast is met acteurs als Bryan Cranston (Breaking Bad) en Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass) dik in orde. Deze Godzilla-film was de start van de Monsterverse-franchise. In het vervolg Kong: Skull Island dook King Kong weer op. 

Zet Godzilla op je kijklijst

Godzilla: King of the Monsters

In deel drie uit de Monsterverse-reeks neemt Godzilla het op tegen een aantal andere klassieke Japanse filmmonsters, of 'kaiju'. Gelukkig heeft hij Mothra aan zijn zijde als hij het opneemt tegen de driekoppige King Ghidorah en de gevleugelde Rodan. Het verhaal van deze monsterfilm is vrij snel vergeten, maar de gevechten tussen de titanen blijven natuurlijk indrukwekkend. Millie Bobby Brown uit Stranger Things speelt een belangrijke rol, en dook ook op in het recente vervolg King Kong vs. Godzilla.

Zet Godzilla King of the Monsters op je kijklijst

 

Pacific Rim

Ook in Pacific Rim wordt de aarde weer eens bedreigd door gigantische monsters, maar dit keer heeft de mensheid iets bedacht om terug te vechten. In gigantische robots - de zogenoemde Jaegers - nemen speciaal getrainde piloten het op tegen de wezens uit de oceaan. Deze hommage aan de klassieke monsterfilms en anime werd geregisseerd door Guillermo del Toro (The Shape of Water) en was een groot kassucces. De film kreeg een matig vervolg en een animatieserie. In Hollywood broedt men momenteel op een plan om de Monsterverse-films met Godzilla en King Kong te kruisen met de Pacific Rim-serie. Dat willen we natuurlijk zien!

Zet Pacific Rim op je kijklijst

I Kill Giants

Deze bescheiden film is een beetje onopgemerkt gebleven, maar is het zeker waard om te kijken. Tiener Barbara leeft in een fantasiewereld en gelooft dat reusachtige monsters op weg zijn om haar woonplaats te verwoesten. Daarom brengt ze haar dagen door met vechttraining en het bouwen van vallen. Deze stripverfilming houdt je als kijker in het ongewisse: zijn de monsters echt, of bestaan ze alleen in Barbara's fantasie? De climax stelt hoe dan ook niet teleur.

Zet I Kill Giants op je kijklijst

Jurassic World

In de Jurassic Park-films werden dinosauriërs met DNA-technieken weer tot leven gewekt. Het resultaat is groot en eng, maar monsters zijn het niet. Jurassic World gaat een stapje verder. Door het DNA van verschillende dino's te combineren, creëren wetenschappers de Indominus Rex: een ontembaar monster dat erger is dan alles wat de evolutie heeft voortgebracht. Er komt een boel ellende van in deze geslaagde reboot van de serie. Niet alleen de kolossale beesten maakten film een succes, maar ook de leuke vertolkingen van Chris Pratt en Bryce Dallas Howard.

Zet Jurassic World op je kijklijst

Jason and the Argonauts

Deze monsterfilm speelt zich af in de Griekse oudheid en heeft zelf ook al aardig wat jaren op de teller. In 1963 bestond computeranimatie nog niet en werden special effects gemaakt met het tijdrovende stop-motion proces, waarmee de illusie van beweging werd gecreëerd uit losse beelden. De koning van de stop-motion was Ray Harryhausen, die talloze monsterfilms op zijn naam heeft staan. Dit mythologische heldenepos is zijn meesterwerk, met harpijen, een veelkoppige hydra, de zeegod Triton, een immens wandelend bronzen beeld en een leger van skeletten.

Zet Jason and the Argonauts op je kijklijst

The BFG

Natuurlijk is de Grote Vriendelijke Reus uit het boek van Roald Dahl helemaal geen monster. Zijn broers daarentegen zijn echte menseneters. Ze luisteren naar namen als Vleeslapeter, Kinderklauwer en Meisjesstamper, en zo zien ze er ook uit. In Steven Spielbergs verfilming van het boek moet je misschien even wennen aan de reuzen - een combinatie van echte acteurs en computeranimatie - maar het verhaal is meeslepend en natuurlijk heel geschikt voor kinderen die houden van een beetje 'eng'.

Zet The BFG op je kijklijst

Rim of the World

Kinderen spelen de hoofdrol in dit sf-avontuur, dat ook uiterst genietbaar is voor volwassenen. Buitenbeentje Alex wordt naar een zomerkamp gestuurd, waar hij de branie Dariush en het Chinese weesmeisje Zhen Zhen leert kennen. Net dan wordt de aarde aangevallen door buitenaarde wezens en breekt de totale chaos los. Door een neergestorte astronaut worden de kids op een belangrijke en gevaarlijke missie gestuurd. Rim of the World werd misschien een beetje lauw ontvangen, maar is een leuke film voor jong en oud met een knipoog naar de jaren tachtig.

Zet Rim of the World op je kijklijst