Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Top 5: de beste stunts uit Mission: impossible

Films | 7 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Deze week verscheen Mission: impossible - Rogue nation op Netflix. De actiefilm met Tom Cruise schoot meteen omhoog naar de top vijf van populairste titels. Dit zijn de beste stunts van de acteur uit de Mission: impossible-reeks.

Mission: impossible

De meest iconische scène uit de eerste Mission: impossible-film is zonder twijfel die met Tom Cruise bungelend aan een draad. In deze scène probeert agent Ethan Hunt in een beveiligde ruimte een computer te hacken zonder de vloer aan te raken. Verderop in de film zit een spectaculaire stunt op het dak van een trein, maar die komt overduidelijk uit de computer rollen.

Zet Mission: impossible op je kijklijst

Mission: impossible II

De tweede film in de reeks is misschien niet de beste, maar Mission: impossible II begint spectaculair met een scène waarin agent Hunt zonder ankers of touwen een rots beklimt. Tom Cruise deed ook deze stunt zelf: op grote hoogte en zonder vangnet (maar wel met een veiligheidsdraad).

Zet Mission: impossible II op je kijklijst

Mission: impossible - ghost protocol

In de film beklimt Ethan Hunt het hoogste gebouw ter wereld met kleefhandschoenen, maar Tom Cruise werd geholpen door een draad. Wel deed hij ook deze stunt, opgenomen bij de 830 meter hoge Burj Khalifa in Dubai, helemaal zelf.

Zet Mission: impossible - ghost protocol op je kijklijst

Mission: impossible - rogue nation

Dit vijfde deel in de serie staat bol van de stunts. Agent Hunt in een motorachtervolging in Marokko en hangend aan een vliegtuig, bijvoorbeeld. Maar de vetste stunt in Mission: impossible - rogue nation is de scene waarin Hunt een onderwaterkluis kraakt. De acteur hield zijn adem zes minuten in. Geen record, maar de meeste mensen komen niet verder dan een minuut.

Zet Mission: impossible - rogue nation op je kijklijst

Mission: impossible - fallout

Tijdens een onweersbui springt agent Hunt in Mission: impossible - fallout uit een vliegtuig boven Parijs voor een spectaculaire afdaling. Onderweg redt hij een vrije val het leven van een collega, om op het allerlaatste moment zijn parachute te openen. Adembenemend! Het wordt een beetje eentonig, maar inderdaad: Tom Cruise deed deze stunt zelf. Het onweer werd later met de computer toegevoegd.

Zet Mission: impossible - fallout op je kijklijst

 

De ruimte in

Inmiddels heeft Tom Cruise zowat elke stunt op aarde van zijn bucketlist geschrapt. De volgde stap is dan ook logisch: de ruimte in! De acteur heeft plannen voor een film die op locatie wordt geschoten aan boord van het internationale ruimtestation. Het wordt geen Mission: impossible-film en natuurlijk is het nog onduidelijk of het allemaal gaat lukken, maar NASA en SpaceX zijn aan boord.

Mission: Impossible - Rogue Nation

actie | film | 2015

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie