Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Netflix-kijkers zijn verdeeld over The midnight sky

Films | 4 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Het sciencefictiondrama The midnight sky van en met George Clooney is momenteel de best bekeken film op Netflix. Toch zijn niet alle kijkers er even enthousiast over. 'Traag', 'saai' en 'dombo-sfifi' zijn oordelen die op Twitter voorbij komen.

The midnight sky speelt zo'n dertig jaar in de toekomst. De aarde wordt langzaam onbewoonbaar door een dodelijke ramp, die in de film niet heel duidelijk wordt uitgelegd. De dodelijk zieke wetenschapper Augustine Lofthouse (George Clooney) laat zich niet evacueren maar blijft achter op de Noordpool. Daar probeert hij de bemanning van een terugkerend ruimteschip te waarschuwen voor de situatie op aarde. Onverwacht krijgt hij in zijn observatorium gezelschap van een klein meisje.

Lees ook wat onze recensent van The midnight sky vond

Saai en traag

Het lage verteltempo van The midnight sky valt duidelijk niet bij iedereen in de smaak. Ook gebeurt er in de eerste helft van de film niet zo gek veel, en dat viel veel kijkers tegen.

 

 

 

 

Draak

Andere kijkers ergerden zich aan de sciencefictionelementen van de film, en vonden de gebeurtenissen op veel momenten onlogisch of onzinnig. Ook de scène waarin Clooney een nat pak haalt kon niet iedereen bekoren.

 

 

 

 

Ook positieve geluiden

Maar zoals altijd zijn er ook mensen die de film wel weten te waarderen. En het moet gezegd worden: The midnight sky ziet er voortreffelijk uit, heeft hier en daar bijzonder mooie special effects en Clooney is als acteur in vorm.

 

 

 

Trailer

The midnight sky kijk je op Netflix, en hier onder kun je alvast de trailer bekijken om te zien of het wat voor je is.

The Midnight Sky

sciencefiction | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken