Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Netflix komt met docu over seriemoordenaar Dennis 'Des' Nilsen

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Netflix heeft inmiddels een aardige bibliotheek met 'true crime' documentaires over seriemoordenaars. Daar komt in augustus nog een lekkere vent bij: Dennis Nilsen, de beruchtste killer uit de Engelse geschiedenis. Er is nu een trailer voor Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes.

Tussen 1978 en 1983 bracht Dennis Nilsen zeker twaalf maar waarschijnlijk vijftien jongemannen om het leven. Naast seriemoordenaar was hij ook necrofiel. Na zijn arrestatie bracht Nilsen de rest van zijn leven door in de gevangenis, waar hij in 2018 overleed. 

Bandjes

Nilsen zat tijdens zijn gevangenisjaren niet met zijn duimen te draaien, maar bracht de tijd door met met maken van cassetteopnames waarmee hij zijn herinneringen vastlegde. Tussen de persoonlijke bezittingen die na zijn dood in de cel werden aangetroffen was een grote collectie cassettebandjes met meer dan 250 uur aan opnames. Deze niet eerder vrijgegeven cassettes vormen de basis voor de documentaire Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes.

Des

De zaak Dennis Nilsen vormde ook de inspiratie voor de Britse miniserie Des. Deze ijzersterke serie is uitgezonden door de NPO en terug te kijken op NPO Plus of NLZIET. In de serie wordt de rol van Nilsen briljant gespeeld door David Tennant, die ook nog eens griezelig goed lijkt op de seriemoordenaar. Een aanrader.

Zoek de verschillen: David Tennant (links) en Dennis Nilsen (rechts)

Hier vind je nog meer series over seriemoordenaars, allemaal op Netflix

Trailer

De documentaire Memories of a Murderer: The Nilsen Tapes verschijnt op 18 augustus op Netflix. Bekijk de trailer voor een voorproefje.

Ben je een fan van de true crime-series van Netflix? Check dan ook of je deze ijzersterke misdaaddocumentaires al hebt gezien.