Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Gemengde reacties op Mank, de Oscar-kanshebber van Netflix

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Een meesterwerk? Of saaie hap? De reacties op Mank, de gedoodverfde Oscarfavoriet die dit weekend op Netflix in première ging, zijn heel gevarieerd.

Recensenten die Mank in een vroeg stadium konden zien, waren laaiend enthousiast over de film. De nieuwste van David Fincher vertelt het verhaal van Herman J. Mankiewicz, die rond 1940 het scenario schreef voor de klassieker Citizen Kane. Een film voor en door filmliefhebbers dus, maar misschien niet ieders kostje.

Lees hier waarom de verwachtingen voor Mank zo hooggespannen waren.

Gary Oldman

In Mank zie je Gary Oldman als Mankiewicz, die door een gebroken been aan bed is gekluisterd. Van regisseur Orson Welles krijgt hij zestig dagen om er een scenario uit te rammen. Het wordt een meesterwerk, maar over een zeer controversieel onderwerp in het Hollywood van die tijd.

Wie is wie?

Mank springt flink door de tijd en zit boordevol verwijzingen naar het oude Hollywood, de machtsspelletjes en de mensen die binnen de studio's de dienst uitmaakten. Ook de politieke gebeurtenissen van het moment spelen een belangrijke rol. Verder is het erg aan te raden om Citizen Kane gezien te hebben voordat je aan Mank begint. Voor veel kijkers voldoende reden om af te haken, zo blijkt uit reacties op Twitter. 

Lily Collins

Een belangrijke rol in Mank, die van secretaresse Rita Alexander, wordt gespeeld door Lily Collins. De jonge actrice schittert op Netflix ook in de serie Emily in Paris, die in oktober een gigantische hit werd. 

Kijkers die Mank een kans gaven in de hoop meer van de actrice te zien, werden teleurgesteld: deze film is echt heel wat anders dan die serie. 

Oscars

Het ziet er niet naar uit dat de Netflix-kijkers het snel eens worden over Mank, maar dat is natuurlijk helemaal niet erg. Op 25 april vindt de uitreiking van de Oscars plaats en weten we hoe de leden van de Academy over de film denken. 

 

 

 

Lees hier onze recensie van Mank

 

Mank

drama | film | 2020

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie

Dit artikel ging over

Klik op de titels om deze direct te kunnen kijken