Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

De eerste beelden van de Luther-speelfilm met Idris Elba op Netflix

Films | 7 dagen geleden | Irma Tomas

©
Foto: BBC
©
Foto: BBC

Al tijden wordt er gepraat over een Netflix-film over Luther, de keiharde rechercheur uit de gelijknamige BBC-serie. En nu zijn de eerste beelden er waarin Idris Elba door een weidse sneeuwvlakte banjert. Met een stropdas om. 

Idris Elba speelde de opvliegende John Luther van 2010 tot 2019. In vijf seizoenen kreeg Luther te maken met allerhande vuige types variërend van seriemoordenaars tot moordzuchtige pedofielen.

Geweld

Zelf was ie trouwens ook niet vies van een flinke portie (onnodig) geweld. Luther bedoelde het goed maar op de een of andere manier liepen de zaken altijd uit de hand. De vijf Luther-seizoenen zijn te zien op HBO MAX.

Londen

Daarna werd er lang gesproken over een film waarbij het uiteindelijk Netflix was dat toehapte. En de eerste beelden van die rolprent zien er heel anders uit dan we gewend zijn van de serie. Normaal gesproken houdt Luther zich op in de mindere buurten van Londen, maar ditmaal staat hij tot z'n enkels in de sneeuw. 

Idris Elba zegt in Empire Magazine dat we dankzij de film, waarbij er een groter budget beschikbaar is dan bij een serie, een heel andere andere kant van Luther gaan zien. 

Cast

Behalve Elba is ook bekend dat actrice Cynthia Erivo een grote rol zal spelen in de film, net als Andy Serkis, oftewel Sméagol uit The Lord of the Rings-films. Luther de film zal ergens in 2023 op Netflix verschijnen.

Luther

Detective | serie | 2019

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie