Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Meer romantische films zoals The Last Letter from Your Lover

Films | 3 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Je hebt net The Last Letter from Your Lover gekeken, en nu wil je meer. Dat begrijpen we volkomen. We helpen je op weg met dit lijstje van acht superromantische films waarin liefdesbrieven een hoofdrol spelen.

You've Got Mail

De handgeschreven brief is een uitstervende soort, maar met een e-mail kun je precies dezelfde gevoelens overbrengen. Dat blijkt wel in deze remake van de klassieker The Shop Around the Corner, met hoofdrollen voor Tom Hanks en Meg Ryan, een van grote romcomkoppels van de jaren negentig. Concurrerende winkeleigenaars Joe en Kathleen hebben in het dagelijks leven een hekel aan elkaar. Als je beiden online een anonieme liefde vinden, beseffen ze niet dat ze met elkaar aan het corresponderen zijn. 

Zet You've Got Mail op je kijlijst

To All the Boys I've Loved Before

Lara Jean schrijft stiekem liefdesbrieven aan alle jongens die ze leuk vindt, maar peinst er niet over om ze daadwerkelijk te versturen. Als haar kleine zusje ze per ongeluk op de post doet, komen al haar geheimen uit. Een heerlijk romantische tienercomedy met een sympathieke hoofdrol van Lana Condor. Kijk ook de vervolgen To All the Boys: P.S. I Still Love You en To All the Boys: Always and Forever, allemaal op Netflix.

Zet To All the Boys I've Loved Before op je kijklijst

The Notebook

Een jonge man begint een hartstochtelijke verhouding met een vrouw uit een rijke familie, maar door een onoverbrugbare sociale kloof worden ze van elkaar gescheiden. Hun verhaal wordt door een oudere man voorgelezen aan een bewoonster van een verpleeghuis. Gebaseerd op het boek van Nicholas Sparks, dat je niet hoeft te hebben gelezen om de grote onthulling te zien aankomen. Het acteerwerk is gelukkig prachtig, met rollen van Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner en Gena Rowlands. 

Zet The Notebook op je kijklijst

 

The Lake House

Ook dit romantische drama is een remake, dit keer van een Zuid-Koreaanse film genaamd Il mare, met een scenario dat verrassend origineel is voor het genre. De eenzame arts Kate (Sandra Bullock) en architect Alex (Keanu Reeves) wonen beide in een huis aan de rand van een meer. Via de brievenbus wisselen ze hun gedachten uit, die al snel een romantisch karakter krijgen. Als ze besluiten elkaar te ontmoeten doet Kate een verrassende en hartverscheurende ontdekking. 

Zet The Lake House op je kijklijst

 

Letters to Juliet 

De Amerikaanse Sophie (Amanda Seyfried) is met haar verloofde in Verona. Daar maakt ze kennis met een groepje vrouwen dat de liefdesbrieven beantwoordt die vanuit de hele wereld worden gestuurd aan Juliet, het personage uit het beroemde toneelstuk van Shakespeare. Sophie sluit zich bij hen aan en komt zo op het spoor van de oudere Claire (Vanessa Redgrave) en haar kleinzoon Charlie (Christopher Egan).

Zet Letters to Juliet op je kijklijst

P.S. I Love You 

Bioscoopbezoekers grepen massaal naar hun zakdoek bij deze film, maar de recensenten hadden meer behoefte aan een zakje voor wat anders. Het romantische drama werd desondanks een kassucces. Holle en Gerry (Hilary Swank en Gerard Butler) houden zielsveel van elkaar, maar dan overlijdt Gerry aan kanker. Bij het opruimen van het huis vindt Holly een stapel brieven die Gerry voor haar heeft geschreven om te lezen na zijn dood. 

Zet P.S. I Love You op je kijklijst

Dear John 

Soldaat John Tyree (Channing Tatum) en studente Savannah Curtis (Amanda Seyfried) worden smoorverliefd op elkaar. Als John wordt uitgezonden naar Afghanistan besluiten ze brieven naar elkaar te schrijven. Kan hun liefde stand houden totdat John weer thuiskomt? Ook deze tranentrekker is gebaseerd op een boek van Nicholas Sparks.

Zet Dear John op je kijklijst

The Half of It

Natuurlijk mag een fijne lhbt-film niet ontbreken in dit rijtje. Ellie (Leah Lewis) wordt op school door niemand opgemerkt. Als ze op verzoek van sportbink Paul (Daniel Diemer) een romantische brief schrijft aan zijn geheime crush Aster (Alexxis Lemire), heeft dat grote gevolgen. Ook Ellie valt namelijk als een blok voor Aster. Schrijfster Alice Wu baseerde het verhaal op persoonlijke ervaringen uit haar jeugd. Een eerlijke tienerfilm, die je kunt zien op Netflix. 

Zet The Half of It op je kijklijst