Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Verrassing: Oscarkanshebber King Richard met Will Smith staat nu al op HBO Max

Films | 1 jaar geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: HBO
©
Foto: HBO

De première van King Richard stond op HBO Max gepland voor 24 maart, maar de Oscarkanshebber is nu al in de catalogus verschenen. De filmbiografie over Richard Williams, vader van tennisiconen Venus en Serena Williams, is genomineerd voor zes Oscars, onder meer voor beste film en voor titelrolspeler Will Smith.

Wat eerder dan verwacht plaatste HBO Max King Richard in de catalogus, zodat iedereen met een abonnement de film nu al kan zien. In de VS heeft King Richard vorig jaar al op HBO Max gestaan gedurende de eerste maand dat de film daar in de bioscoop te zien was. Dit was een experiment tijdens de corona-periode, en na een maand is de film weer verwijderd. De film zou terugkeren op 24 maart, maar is dus nu al verschenen.

King Richard

In King Richard zie je Will Smith in de rol van Richard Williams, de jonge vader van de meiden Venus en Serena (Saniyya Sidney en Demi Singleton), die zouden opgroeien tot twee van de grootste tennisspeelsters uit de geschiedenis van de sport. Ook baanden de zussen uit een arm, zwart gezin een pad in een sport die werd en wordt gedomineerd door spelers met een blanke en welvarende achtergrond. Hun ambitieuze vader heeft daarin een grote rol gespeeld, en in King Richard zie je het harde werk en uiteindelijke succes van de familie Williams.

Oscarkansen

Op de Oscaruitreiking van zondagnacht 27 maart maakt King Richard kans op de Oscars voor beste film, beste mannelijke hoofdrol (Will Smith), beste vrouwelijke bijrol (Aunjanue Ellis), beste originele screenplay, beste montage en beste originele filmsong.

Lees ook: Oscars 2022: Deze kanshebbers kun je nu al thuis bekijken