Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

2 december live om 20:30. Kijk hier of op kanaal 13 van Ziggo.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Top 10: de leukste kerstfims voor kinderen op Netflix

Films | 9 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Wat is er tijdens de lange kerstvakantie nou heerlijker dan lekker onder de boom een kerstfilm kijken? Deze tien films op Netflix zijn speciaal voor de kids, maar de rest van het gezin mag natuurlijk gerust meekijken.

A Boy Called Christmas (Een jongen met de naam Kerstmis)

De jonge Nikolas (Henry Lawfull) woont met zijn vader (Michiel Huisman) in Finland. Als papa op een verre reis gaat om een mythisch elfenland te ontdekken, reist Nikolas hem met zijn pratende muis Miika achterna. Een oogstrelende kerstfilm waarin vooral de schitterende, digitaal tot leven gewekte dieren uitblinken.

Zet A Boy Called Christmas op je kijklijst

De familie Claus

Jules (Mo Bakker) mist zijn vader en haat Kerstmis. In de speelgoedwinkel van zijn Belgische opa (Jan Decleir) vindt hij een magische sneeuwbol, waarmee hij ontdekt dat zijn opa een groot geheim verbergt. De familie Claus mikt op jonge kinderen, en die kunnen deze kerstvakantie op Netflix opnieuw genieten van het vervolg De familie Claus 2.

Zet De familie Claus op je kijklijst

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Deze uitbundig aangeklede kerstmusical zit vol bekende namen en vertelt over de speelgoedmaker en uitvinder Jeronicus Jangle (Forest Whitaker), die de intelligente speelgoedpop Diego in elkaar sleutelt. Diego is niet blij met het idee dat hij in grote aantallen van de lopende band zal rollen en overtuigt Gustafson (Keegan-Michael Key) om Jeronicus' boek met uitvindingen te stelen.

Zet Jingle Jangle: A  Christmas Journey op je kijklijst

Klaus

Deze prijswinnende animatiefilm ziet er schitterend uit en werd zelfs genomineerd voor een Oscar. De luie Jesper Johansson moet van zijn vader een opleiding tot postbode volgen en op een afgelegen eiland zesduizend brieven per jaar bezorgen. Een van de eilandbewoners is de teruggetrokken houthakker Klaus, die mooie houten speelgoedjes maakt.

Zet Klaus op je kijklijst

The Christmas Chronicles

Voormalig actieheld Kurt Russell speelt een geweldige Kerstman in deze kerstcomedy voor jong en oud. Kinderen Kate en Teddy zien hoe de Kerstman hun huis bezoekt en verstoppen zich in zijn slee. Als die een mankement krijgt en een noodlanding moet maken gaan alle cadeautjes verloren. Terwijl de klok tikt moet het drietal Kerstmis zien te redden.

Zet The Christmas Chronicles op je kijklijst

The Christmas Chronicles 2

De cast van The Christmas Chronicles keerde terug in dit vervolg, met een grotere rol voor Goldie Hawn als mevrouw Claus. Kate heeft geen zin om haar kerst door te brengen in Mexico en knijpt ertussenuit samen met Jack, de zoon van de nieuwe vriend van haar moeder. De Kerstman pikt het tweetal op en neemt ze mee naar de Noordpool voor een nieuw avontuur. 

Zet The Christmas Chronicles 2 op je kijklijst

How the Grinch Stole Christmas

Jim Carrey kroop voor deze film in de huid van The Grinch, het groene wezen uit het klassieke kinderboek van Dr. Seuss. The Grinch woont in een grot, heeft een afkeer van de mensen uit Whoville en een hartstochtelijke hekel aan Kerstmis. De kleine Cindy Lou Who ontmoet het wezen en ontdekt zijn tragische levensverhaal.

Zet How the Grinch Stole Christmas op je kijklijst

Christmas with the Kranks

Bestsellerauteur John Grishman werd beroemd door The Firm en The Pelican Brief, maar schreef ook het boek 'Skipping Christmas' waar deze comedy op is gebaseerd. Nu hun dochter uit huis is besluiten Luther en Nora Krank (Tim Allen en Jamie Lee Curtis) om kerst over te slaan en op een cruise te gaan. Dat laten hun buren, een stel militante kerstvierders, echter niet zomaar gebeuren.

Zet Christmas with the Kranks op je kijklijst

Paddington en Paddington 2

Puristen vinden de Paddington-films misschien geen echte kerstfilms, maar dat is een discussie voor een andere keer. Feit is dat het perfecte familiefilms zijn met een winterse sfeer die steevast in de kerstvakantie in de dvd-speler worden gestopt. Of op Netflix worden gestreamd natuurlijk, want daar vind je beide films over de avonturen van de sympathieke beer uit Peru in de catalogus.

Zet Paddington op je kijklijst

Zet Paddington 2 op je kijklijst

Robin Robin (Robin de roodborst)

Voor kleine kinderen is een hele speelfilm vaak wat te lang. De animatiefilm Robin Robin duurt maar een half uurtje en vertelt het verhaal van een roodborst die is opgevoed door een muizenfamilie. Ze heeft daarom nooit leren vliegen, maar dat verandert wanneer ze met kerst een wens doet. Van de makers van Wallace and Gromit en Shaun the Sheep.

Zet Robin Robin op je kijklijst

The Christmas Chronicles

Familie | film | 2018

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

How the Grinch Stole Christmas

Komedie | film | 2000

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie