Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Top 6: de beste kerstfilms op Amazon Prime Video

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Ook op Prime Video kun je deze maand terecht voor je dosis kerstfilms. We hebben de zes beste uitgezocht, met voor elk wat wils.

Last Christmas

Romantische kijkers gaan ongetwijfeld smullen van deze recente kerst-romcom met twee heel aantrekkelijke hoofdrolspelers. Kate wil zangeres worden, maar zit vast in een baantje als elf in een kerstwinkel. Als ze Tom ontmoet neemt haar leven een heel nieuwe wending. De film is losjes gebaseerd op het bekende liedje van Wham, en de hoofdrollen zijn voor Emilia Clarke (Daenerys uit Game of thrones, maar dan schattig) en Henry Golding (de hunk uit Crazy rich Asians). 

Zet Last Christmas op je kijklijst of Luister wat onze redacteur van de film vond (op 21:40)

How the Grinch stole Christmas

Het klassieke kinderboek van Dr. Seuss werd tot leven gebracht in deze sfeervolle kinderfilm vol special effects en met een mooie hoofdrol voor Jim Carrey. Als het wraakzuchtige wezen The Grinch probeert hij het kerstfeest te verzieken voor alle inwoners van Whoville. De make-up van de haast onherkenbare Carrey werd bekroond met een Oscar.

Zet How the Grinch stole Christmas op je kijklijst

Deck the halls

Met Danny DeVito en Matthew Broderick in de hoofdrollen is deze comedy een echte kerstklassieker. De keurige Steve Finch (Broderick) krijgt het aan de stok met zijn nieuwe buurman Buddy Hall (DeVito), omdat deze zijn huis uitdost met zoveel kerstverlichting dat het vanuit de ruimte te zien is. Wat begint met een ergernis loopt al snel uit de hand. 

Zet Deck the halls op je kijklijst

 

It's a wonderful life

Over klassiekers gesproken. It's a wonderful life van regisseur Frank Capra is de moeder van alle kerstklassiekers en vertelt het verhaal van George Bailey (James Stewart), een door en door fatsoenlijke kerel die wordt geconfronteerd met enorme tegenslagen. Als George de wanhoop nabij is, brengt een bijzondere boodschapper hem op andere gedachten. Zie het maar eens droog te houden bij dit hartverwarmende drama!

Zet It's a wonderful life op je kijklijst

Love actually

De verhalen van acht verschillende koppels met elk hun eigen liefdesperikelen komen samen op Kerstmis. Verrukkelijk kijkvoer voor de kerstmaand, met een cast waar je U tegen zegt. Je ziet onder anderen Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Keira Knightley en Chiwetel Ejiofor. Dit is ook je kans om Rick uit The walking dead (Andrew Lincoln) in een romantische bui te zien!

Zet Love actually op je kijklijst

Mariah Carey's All I want for Christmas is you

Nog een kerstliedje dat de inspiratie vormde voor een film, maar deze is voor de kids. De jonge Mariah Carey wil dolgraag een puppy voor kerst. Om te zien of ze die verantwoordelijkheid aankan, moet ze babysitten op de ondeugende hond van haar oom. Hoe zal dat aflopen?

Zet Mariah Carey's All I want for Christmas is you op je kijklijst