Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Nostalgische bui? Dit zijn de beste klassiekers voor Tweede Kerstdag

Films | 26 dagen geleden | Jorrit van Broekhoven

©
Foto: Disney
©
Foto: Disney

Word je ook een beetje duizelig van de stroom aan gloednieuwe kerstfilms die Netflix en Videoland ieder jaar over je uitstorten? Snak je naar een bewezen kerstklassieker die je misschien al tien keer gezien hebt? Kijk dan eens in dit nostalgische lijstje van kerstfilms die je eindeloos kunt blijven kijken.

Elf

Een absolute hit bij jong en oud, deze comedy met Will Ferrell, die als weesje op de Noordpool belandt en wordt opgevoed als een van de elfen van de Kerstman. Wanneer hij ontdekt dat hij eigenlijk een mens is, gaat hij op zoek naar zijn biologische ouders. Alles klopt aan deze klassieker, met als kers op de taart een gortdroge Bob Newhart als Papa Elf.

Ook fijn: de 10 leukste kerstfilms voor kinderen op Netflix

Home Alone

Jarenlang was hij voor Nederlandse tv-kijkers verplicht kijkvoer op Eerste Kerstdag, maar tegenwoordig kun je Home Alone kijken wanneer je maar wilt op Disney+. Ook de vervolgfilms vind je daar, en zelfs het allernieuwste deel dat dit jaar verscheen. Maar we moeten altijd weer constateren dat het eerste deel onovertroffen is.

Waarom de oude Home Alone beter is dan de nieuwe Home Alone

Love, Actually

Een verzameling losse verhalen die zich allemaal afspelen in de periode rond kerst: het klinkt misschien niet als iets waar je direct warm voor loopt, maar toch is deze Britse kerstklassieker 100% hartverwarmend. Verplichte kost voor romantici én kerstliefhebbers. De rest kan zich vermaken met het herkennen van de tientallen bekende acteurs die voorbij komen.

Samen kijken tijdens een romantische kerst? Check deze lijst!

A Christmas Story

Een ab-so-lu-te klassieker in Amerika, die in Europa vrijwel niemand heeft gezien. Dat moet nog dit jaar veranderen, ook al kost het een paar euro op Amazon Prime Video. A Christmas Story volgt Ralphie Parker, die zich in het kerstseizoen verheugt op het ultieme kerstcadeau: een felbegeerde luchtbuks. De gloednieuwe comedy 8-Bit Christmas is een regelrecht eerbetoon aan dit juweeltje.

Ook onmisbaar: de tien kerstfilms die je gezien moet hebben

It's a Wonderful Life

Kan de persoon naast je op de bank deze film uitkijken zonder een traantje weg te pinken? Dan is het waarschijnlijk geen mens, maar een robot in mensenvermomming. De film is 75 jaar oud en het verhaal misschien wat sentimenteel, maar It's a Wonderful Life bevat een kern van absolute waarheid die mooier is dan de vroomste kerstgedachte.

Toch liever wat recenters? Dit zijn alle nieuwe kerstfilms op Netflix in 2021

Bonus: Die Hard

Er zijn twee soorten mensen op de wereld: mensen die snappen dat Die Hard een kerstklassieker is, en mensen die nog steeds denken dat dit niet het geval is. Om de laatste dwalenden op het juiste spoor te brengen, bracht de filmstudio speciaal voor hen onderstaande trailer uit. Weer een onderwerp waar we het dus niet meer over hoeven te hebben tijdens het kerstdiner.

Home Alone

Komedie | film | 1990

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

Love Actually

Romantische komedie | film | 2003

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie