Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Geïnteresseerd in sektes? Dan is Keep Sweet: Pray and Obey op Netflix iets voor jou

Films | 1 maand geleden | Irma Tomas

©
Foto: Netflix
©
Foto: Netflix

Een van de gevaarlijkste maar ook onbekendste sekteleiders ter wereld is Warren Jeffs, die een afsplitsing van de Mormoonse kerk runde. Netflix maakte de documentaire Keep Sweet: Pray and Obey over hem.

De vader van Warren Jeffs, Rulon Jeffs begon zijn fundamentalistische afsplitsing van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (de Mormonen) in 1986. Rulon Jeffs voerde polygamie weer in, een praktijk die de Mormonen jaren daarvoor terzijde hadden geschoven. Uit een van de huwelijken van Rulon werd Warren geboren, die de FLDS-kerk na de dood van Rulon in 2002 overnam. 

Vijftig kinderen

Warren preekte dezelfde boodschappen als zijn vader, hij trouwde met 87 vrouwen en kreeg een vijftigtal kinderen. In Keep Sweet: Pray and Obey is te zien hoe Jeff aan de top kwam en de totale macht wist te veroveren met zijn angstcultuur. Onder zijn volgers stond hij bekend als de 'enige ware profeet'.

Netflix is ook bezig met een dramaserie over sektes

Trouwen op je 12de

In de docu komen mensen aan het woord die opgroeiden in de kerk van Warren Jeffs. Ze vertellen hoe ze alles wat ze deden werd bepaald door Jeffs en dat meisjes vanaf hun 12de jaar al werden uitgehuwelijkt om als broedmachines te fungeren. Zelf had de sekteleider ook een hele roedel minderjarige echtgenotes.

Gevangenis

Jeffs werd uiteindelijk gearresteerd en zit in de gevangenis. Maar nog steeds heeft hij een groep volgers die hem als de vertegenwoordiger van god op aarde zien. Keep Sweet: Pray and Obey staat op 8 juni op Netflix.