Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuwe film Jungle Cruise met Dwayne Johnson staat al snel op Disney+ (maar niet gratis)

Films | 1 maand geleden | Jorrit van Broekhoven

Op 30 juli verschijnt de nieuwe Disney-film Jungle Cruise in de bios en op Disney+. Helaas zul je ook als Disney-abonnee je portemonnee moeten trekken om deze avonturenfilm met Dwayne Johnson en Emily Blunt te kunnen zien.

Jungle Cruise is losjes gebaseerd op een bekende waterattractie uit de Disneyland-pretparken. Het is niet voor het eerst dat de Disney-studio zich voor een film liet inspireren door een ritje uit de eigen pretparken. Ook The Haunted Mansion en Pirates of the Caribbean waren populaire attracties voordat ze naar het witte doek kwamen.

Geneeskrachtige boom

In de film Jungle Cruise is de attractie aangekleed met een verhaal over schipper Frank Wolff (Dwayne Johnson) en onderzoeker Lily Houghton (Emily Blunt), die op een krakkemikkige boot de Amazonerivier afzakken. Ze zijn op zoek naar een boom met geneeskrachtige eigenschappen, maar natuurlijk liggen er  in de jungle allerhande gevaren op de loer. De film werd geregisseerd door Jaume Collet-Serra, de man achter spannende films als The Commuter en The Shallows.

VIP-toegang

Als je denkt dat je met een Disney+ abonnement de kosten van een bioscoopkaartje kunt besparen, dan heb je het mis. Voorlopig heb je namelijk VIP-toegang nodig om de film te kunnen streamen, en dat betekent dat je 21,99 euro moet betalen bovenop de maandelijkse abonnementskosten. Voor dat bedrag kun je de film wel zo vaak kijken als je wilt, en met zoveel mensen als er in je kamer passen.

Wachten tot 12 november

Heb je geen zin om te betalen voor Jungle Cruise? Dan moet je even geduld hebben. De film verschijnt op 30 juli op Disney+ met VIP-toegang, maar vanaf 12 november is hij bij je abonnement inbegrepen. Dan betaal je dus niets extra om Jungle Cruise te kunnen zien.