Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Topfilm Jojo Rabbit op Amazon Prime Video

Films | 6 maanden geleden | Irma Tomas

©
Foto: TSG Entertainment
©
Foto: TSG Entertainment

Jojo Rabbit is een beetje vreemd maar wel heel leuk. Een oorlogsfilm om te lachen, dat zie je niet vaak. En hij staat nu op Prime Video. 

Taika Waititi speelt een idiote versie van Hitler, maar hij bestaat alleen in het hoofd van de 10-jarige Jojo (Roman Griffin Davis) die opgroeit in het Derde Rijk. Jojo wil niets liever dan een oorlogsheld worden, ware het niet dat hij bang is van zo'n beetje alles.

Konijntje wurgen

Zijn bijnaam Jojo Rabbit heeft hij te danken aan die keer dat hij tijdens een training van de Hitlerjugend een konijntje moest wurgen, maar dat lukte Jojo niet. Het lukte Jojo wel om zichzelf op te blazen met een handgranaat en dus wordt hij afgeschreven voor de strijd aan het front.  In plaats daarvan deelt Jojo foldertjes uit. 

Scarlett Johansson

Zijn moeder Rosie (Scarlett Johansson) heeft intussen een groot geheim, ze is helemaal geen nazi, maar verbergt een Joodse onderduikster op zolder. Wanneer Jojo op een dag Elsa ontdekt, denkt hij eerst dat hij met een monster te maken heeft, maar langzaam ontwikkelen de twee een haat-liefde verhouding. 

Jojo Rabbit kreeg veel hele goede recensies en je kunt de film nu voor een koopje kijken op Prime Video. 

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie