Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Guidinc. Awards

Alle info op een rijtje

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Deze gloednieuwe originals zie je deze week op Netflix

Films | 5 maanden geleden | Jorrit van Broekhoven

Voordat op Netflix het kerstgeweld in volle hevigheid losbarst, zijn er deze week nog verschillende originele films en series te zien. Zet ze alvast op je kijklijst!

Hillbilly elegy

Regisseur Ron Howard, de maker van Apollo 13 en A beautiful mind, maakte dit sociale drama naar het gelijknamige boek van J.D. Vance. De auteur beschrijft zijn jeugd in het plaatsje Middletown in Ohio, waar hij opgroeide in een arm milieu. In Hillbilly elegy zie je sterke vertolkingen van Amy Adams en Glenn Cloe als de moeder en oma van J.D., die zelf wordt gespeeld door Gabriel Basso. Hillbilly elegy zou eigenlijk deze maand in de bios gaan draaien, maar de coronaepidemie stak daar een stokje voor.  

 

Voces

In de Spaanse horrorfilm Voces - ook bekend als Don't listen - verhuizen Daniel en Sara met hun negenjarige zoontje Eric naar een nieuw huis. Het koppel knapt oude huizen op om ze daarna te verkopen, en weet niet dat hun nieuwe aanwinst bij de buren bekend staat als spookhuis. Eric is de eerste die geheimzinnige geluiden achter de deuren begint te horen.

 

The call

In Zuid-Korea worden niet alleen Oscarwinnende drama's gemaakt, maar ook heerlijke horrorfilms, zoals Train to Busan en A tale of two sisters. In de nieuwe Netflix-original The call heeft Seo-yeon telefonisch contact met een andere vrouw. Deze beweert in hetzelfde huis te wonen, maar dan twintig jaar eerder. De telefoontjes nemen al snel een sinistere wending. De hoofdrol in The call wordt gespeeld door Park Shin-hye, een populaire actrice uit talloze K-drama's.

 

The Christmas chronicles 2

In The Christmas chronicles 2een van de grootste nieuwe kerstfilms op Netflix dit jaar, keren Kurt Russell en Goldie Hawn terug als de kerstman en zijn vrouw. Kate Pierce (Darby Camp) uit het eerste deel is inmiddels opgegroeid tot een cynische tiener en ziet het vieren van Kerstmis niet meer zitten. Tot overmaat van ramp wordt het kerstfeest bedreigd door de duistere Belsnickel.

 

La belva

In deze harde actiefilm speelt Fabrizio Gifuni de rol van Leonida Riva, een verbitterde oorlogsveteraan die gescheiden leeft van zijn gezin. Als zijn dochter wordt ontvoerd, komt Riva weer in actie. Al snel wordt de vechtmachine zelf als verdachte gezien en opgejaagd. 

 

Mosul

Vijf jaar geleden werd de Iraakse stad Mosul bezet door de terroristen van Islamitische Staat. Een speciale elite-eenheid van de politie blijft als enige de strijd voeren tegen de brute en sadistische bezetters. Een spannende en stevige oorlogsfilm, gebaseerd op de ervaringen van het SWAT-team uit Nineveh.

 

El cuaderno de Tomy

Dit aangrijpende Argentijnse drama vertelt een waargebeurd verhaal. In El cuaderno de Tomy weet Maria Vasquez dat ze over niet al te lange tijd zal overlijden aan kanker. Ze besluit een dagboek te beginnen voor haar vierjarige zoontje Tomy, en doet verslag van haar laatste ervaringen via social madia.

Hillbilly Elegy

drama | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie

The Christmas Chronicles 2

avontuur | film | 2020

Programma logo

  Kijklijst

  Gezien

  Niet leuk

Meer informatie