Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Het overvloedige en opzwepende Babylon is vanaf nu te huur bij Pathé Thuis

Films | 1 maand geleden | Irma Tomas

Brad Pitt en Margot Robbie spelen de hoofdrollen in deze roetsjbaan van een film over de beginjaren van Hollywood. Hou je vast, want Babylon is een wilde, lange rit! En die kun je maken vanaf 4,99 euro wanneer je de film huurt bij Pathé Thuis.

Maak gratis een account aan: bij Pathé Thuis betaal je alleen voor wat je écht wilt zien. 

Met La La Land ging regisseur Damien Chazelle terug naar de jaren veertig en vijftig van Hollywood en met Babylon reist de Amerikaan nog net even verder terug. Het jaar is 1926 en we zitten midden in de gouden jaren van Hollywood. Een plek waar alles mogelijk is, waar het geld tegen de plinten klotst, de feestjes wild zijn en iedereen een ster kan worden. 

Lekker feesten

De film opent met een bijna half uur durende scène waarin er gefeest wordt alsof het einde van de wereld nabij is. Er wordt eindeloos veel gedronken, de bergen coke liggen her en der op tafel en de danseressen zijn spiernaakt. In Hollywood wisten ze hoe ze een feestje konden geven. Tussen de vele losbandige gasten, lopen of liggen ook de drie hoofdpersonen van Babylon

Brad en Margot

Jack Conrad (Brad Pitt) is een van de meest bekende filmsterren, maar wel eentje op zijn retour nu de geluidsfilm haar intrede heeft gedaan. Margot Robbie speelt de ordinaire Nellie LaRoy, een jonge actrice die er alles voor over heeft om het te maken in Hollywood. Zij kan huilen op commando en dankzij die gave wordt ze een van de grootste sterren. De derde hoofdpersoon is manusje-van-alles Manuel Torres (Diego Calva) die uitgroeit tot een succesvol regisseur.

Kritiek op Hollywood

We volgen de carrière van Nellie en Manny die vanuit het niets opklimmen tot de top om daarna weer uitgespuugd te worden door diezelfde filmwereld. Want Babylon is niet alleen een ode aan Hollywood, maar de film levert ook kritiek op de leegheid van de industrie. Hollywood is een schijnwereld, het is er leeg en het gebruikt mensen. Die boodschap verpakt Damien Chazelle in een oogverblindende rolprent. 

Huren of kopen

Brad Pitt laveloos van de drank in de goot zien liggen kan nu al vanaf 4,99 euro bij Pathé Thuis want zoveel kost het om Babylon te huren. Voor dat geld krijg je 30 dagen de tijd om de film te kijken, daarna verdwijnt ie automatisch uit je bibliotheek. Kopen kan natuurlijk ook, dan begint de prijs bij 13,99 euro. Kopen heeft natuurlijk z'n voordelen, je kunt de film dan zo vaak kijken als je maar wil.    

Meld je hier gratis aan: en huur je eerste film voor maar €1,99

Babylon

Komedie | film | 2022

Programma logo

    Kijklijst

    Gezien

    Niet leuk

Meer informatie