Zoeken

Films en series bij jouw aanbieders

Handige lijsten

Een bron van inspiratie

Binnenkort te zien!

Wat kun je verwachten de komende tijd?

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Toon alle resultaten

Het indrukwekkende Piece of My Heart is nu te huur bij Pathé Thuis

Films | 1 maand geleden | Esther Hut

©
Foto: Piece of My Heart
©
Foto: Piece of My Heart

In Piece of My Heart krijgen we een kijkje in de bikkelharde balletwereld tijdens de jaren 70.  De getalenteerde danseressen en vriendinnen Olga en Irma dansen de sterren van de hemel, maar het succes laat al gauw de schaduwkanten van het balletwereldje zien. Je kunt de film vanaf vandaag huren vanaf 4,99 euro bij Pathé Thuis.

Maak een gratis account aan: bij Pathé Thuis betaal je alleen voor wat je écht wilt zien. 

Door het verhaal denk je waarschijnlijk al gauw aan de bekende film Black Swan. De schaduwzijde van de veeleisende balletwereld komt overeen, Piece of My Heart heeft geen horrorscenes of rivaliteit maar staat juist in het teken van vriendschap.

Grote belofte

Olga (Roos Englebert) is een natuurtalent. Ze heeft veel aanzien, dansleraren lopen met haar weg en ze bereikt al gauw de top. Ook Irma (Elaine Meijerink) is een geweldige danseres en wordt gezien als dé grote belofte van haar balletklas. Ze traint zich kapot om de top te bereiken, maar moet met lede ogen aanzien hoe Olga steeds wordt voorgetrokken en uiteindelijk doorbreekt in de balletwereld.

Uiteindelijk lukt het ook Irma om door te breken in de balletwereld en de twee vriendinnen besluiten om samen te gaan wonen in de grote stad. Dat opent helemaal deuren voor Olga, maar niet in positieve zin. Door de enorme prestatiedruk lijkt Olga zichzelf in drank en drugs te verliezen en het is Irma die haar vriendin tegen zichzelf moet beschermen. Maar is ze nog op tijd?

Olga de Haas

Piece of My Heart is in grote lijnen gebaseerd op het leven van topdanseres Olga de Haas die in de jaren zeventig zeer succesvol was. Maar ook de enorme druk vanuit de balletwereld niet aankon.

Igoné de Jongh

Bijzonder is dat de regisseur Dana Nechushtan (deed ook Overspel en Hollands Hoop) koos om de hoofdrollen te geven aan danseressen die nul acteerervaring hadden. Maar als we de recensenten mogen geloven is daar niets van te zien en overtuigen ze enorm door de combinatie van het dansen erbij. Igoné de Jongh heeft de choreografie verzorgd. 

Je kunt vanaf vandaag het indrukwekkende verhaal Piece of My Heart zien vanaf slechts 4,99 bij Pathé Thuis.

Meld je hier gratis aan: en huur je eerste film voor maar €1,99